Ποιο μεγάλο έργο εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη;

Διαβάζεται σε 2'
Εργασίες (Φωτογραφία αρχείου)
Εργασίες (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Το HUB26, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ακίνητο ΦΙΞ, θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες.

Εγκαινιάζεται στις 6/9 το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων HUB 26 στη Θεσσαλονίκη. Το νέο “πράσινο” συγκρότημα γραφείων της Dimand στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί σταδιακά από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο.

Οι χώροι του έχουν ήδη μισθωθεί σε μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες ενώ το συγκρότημα έχει προσυμφωνηθεί να αγορασθεί από την Prodea Investments.

Τι περιλαμβάνει το HUB 26

Το HUB26, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ακίνητο ΦΙΞ, θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου συγκροτήματος γραφείων, τεσσάρων κτηρίων, συνολικής ανωδομής 20.200 τ.μ. με υπόγεια 10.800 τ.μ., σε έκταση 7.700 τ.μ.

Επιπλέον, στην ίδια ανάπτυξη προστέθηκε το κτήριο CITRUS, το οποίο συμπληρώνει στη δόμηση 4.600 τ.μ., σε συνολική έκταση 9 στρεμμάτων.

Εντός των πρώτων μηνών του 2025 αναμένεται να εγκατασταθεί εκεί η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, η η οποία -έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ- θα στεγάσει εκεί την ιδιόκτητη έδρα της, εμβαδού 5.170 τετραγωνικών, 25 χρόνια μετά την εγκατάστασή της στη Θεσσαλονίκη.

Η αναβάθμιση της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης

Η υλοποίηση των HUB26 και CITRUS θα ολοκληρωθεί σε φάσεις. Πρόκειται για αναπτύξεις που αναμένεται να πιστοποιηθούν με Leed gold και να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης και, κατ΄ επέκταση, στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της και της σημασίας της διεθνώς.

Τα έργα εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της Δυτικής πύλης που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει νέους χώρους δημόσιας χρήσης, όπως πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, που θα συνδέουν τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία της Dimand για δωρεά μελέτης ποδηλατοδρόμου και ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα