“Πράσινο φως” για το πρώτο Υδάτινο Πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής
Εγκρίθηκε η κατασκευή του, κατόπιν αίτησης της εταιρείας «Med Sea Ηealth Α.Ε», που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort.
- 02 Απριλίου 2021 19:55
Μια ακόμα χρονιά πηγαίνει χαμένη, καθώς –εκτός απροόπτου- ούτε το 2021 θα δούμε να πετούν υδροπλάνα στην Ελλάδα.
Μολονότι υπάρχει έντονη κινητικότητα, εδώ και πολλά χρόνια, με Περιφέρειες να προχωρούν σε φακέλους αδειοδότησης νησιωτικών και μη περιοχών, εντούτοις είναι τέτοια η γραφειοκρατία, παρά την αλλαγή του νόμου, που καθυστερεί ένα τέτοιο μεγάλο έργο ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση το έχει ψηλά στην ατζέντα, όμως μάλλον θα πρέπει να το λάβει πιο σοβαρά υπόψη, και να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες.
Κι ενώ έχουμε μόλις τρία αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, αλλά για να πετάξουν υδροπλάνα θα πρέπει να υπάρξει ένα βιώσιμο δίκτυο (εκκρεμούν αδειοδοτήσεις σε Κεφαλονιά, Λευκάδα, Μεγανήσι κ.ά.), ήδη εγκρίθηκε το πρώτο Υδάτινο Πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Η διαφορά του «Υδατοδρομίου» από το «Υδάτινο Πεδίο», είναι ότι το πρώτο περιέχει κατασκευές στη στεριά, και κατά συνέπεια πολλές εγκρίσεις (περιβαλλοντικές επιπτώσεις κ.ά.), ενώ τα δεύτερο καμία, απλά να χαραχθεί η γραμμή προσθαλάσσωσης, καθώς στη συνέχεια η πλεύση του υδροπλάνου θα γίνεται όπως ένα σκάφος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Υδάτινο Πεδίο, δεν είναι απαραίτητη η πλεύση του υδροπλάνου μέχρι την ακτή, καθώς μπορεί να ρίξει άγκυρα αρόδο και στη συνέχεια με μικρά σκάφη να μεταφερθούν οι επιβάτες στη στεριά.
Η έγκριση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Η «Med Sea Ηealth Α.Ε» ανέλαβε μια σημαντικότατη επιχειρηματική πρωτοβουλία, λοιπόν, την κατασκευή ενός Υδάτινου Πεδίου στο Miraggio Thermal Spa Resort 5, επιλέγοντας ως ανάδοχο εταιρεία την «Ελληνικά Υδατοδρόμια» που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των Υδατοδρομίων.
Στο εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4663/20, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση), ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων.
Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια ή/και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων) κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα μπορούν υδροπλάνα να παραλαμβάνουν επιβάτες από αεροδρόμια όπως της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας ή της Αλεξανδρούπολης και να τους μεταφέρουν στα ξενοδοχεία της επιλογής τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν Υδάτινα Πεδία, έχουν δείξει οι μεγαλύτεροι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας μας.
Μέσω των Υδάτινων Πεδίων θα εξασφαλίζεται η απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα, σε πανέμορφες αλλά δυσπρόσιτες παραλίες, σε δημοφιλείς παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές, σε αξιοθέατα μέρη για εκδρομές συνέργειας με την κρουαζιέρα.
«Η έγκριση του πρώτου Υδάτινου Πεδίου είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη καθώς θα αποτελέσει τον «πιλότο» για την έγκριση δικτύου Υδάτινων Πεδίων σε στρατηγικά σημεία τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες», επισήμανε ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Med Sea Ηealth Α.Ε», Αλέξανδρος Γιαννακίδης, ανέφερε ότι «το Miraggio θα αποτελέσει από φέτος την πρώτη πύλη εισόδου και, η αρχή αυτή, θα είναι ένα ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα, γενικότερα».
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις