Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Η πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα είναι στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Επί τάπητος τέθηκαν και τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και στις άλλες μνημονιακές δράσεις. Στο στιγμιότυπο ο Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε την Παρασκευή ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, ο Μ. Σχοινάς απάντησε:

“Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται. Έχει σημειωθεί πρόοδος σε αρκετά σημεία. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, ούτως ώστε να επιτραπεί η επιστροφή των κλιμακίων μας στην Αθήνα”.

Ο υπουργός Οικονομικών, είχε τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, που διήρκεσε 4 ώρες και δεν είχε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Στην τηλεδιάσκεψη, που άρχισε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 3 μετά τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα