Πρόβλημα και με τα ενεργειακά

Πρόβλημα και με τα ενεργειακά
Negotiation of the government with the technical teams on the second review of the third bailout program at the Hilton Hotel, Athens, Greece on February 28, 2017. / - Hilton, , 28 2017. Menelaos Myrillas / SOOC

Ενώ η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη με την παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου, πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης έως τη Δευτέρα

Περισσότερο χρόνο και για τα ενεργειακά επιδιώκει να εξασφαλίσει το οικονομικό επιτελείο όπου οι δανειστές επιμένουν στην άποψη τους για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ απορρίπτοντας την διαδικασία των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας που προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του υπουργείου που αποχώρησε το απόγευμα από την τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3:30 το μεσημέρι μεταξύ του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των ομάδων των θεσμών.

Σε αποστροφή του λόγου του το στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος τόνισε «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους». Χαριτολογώντας, μάλιστα, ανέφερε «τσακωθήκαμε δύο ώρες αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα».

Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε, ότι «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU, δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα»…

Πριν λίγη ώρα στην τηλεδιάσκεψη προσήλθε και η υπουργός εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο της τον καυτό φάκελο των εργασιακών αλλά και το 50% των πρόσθετων μέτρων για το 2019 που αφορά την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από το υπουργό οικονομικών ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης ενώ υπάρχουν και στελέχη από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα