Ραχόι: Δεν μας διασώζουν, μας δανείζουν

Ραχόι: Δεν μας διασώζουν, μας δανείζουν

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πακέτο διάσωσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναφέρει ότι πρόκειται για δάνειο

Το σχέδιο παρέμβασης υπέρ των ισπανικών τραπεζών, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ήταν μία νίκη του ευρώ και ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση της οικονομίας.

“Ας δούμε συνολικά ότι έγινε χτες” υπογράμμισε, ζητώντας “να μην χαθούμε σε λεπτομέρειες”. “Ό,τι έγινε ήταν μέρος συνολικότερου σχεδίου για την θεραπεία της οικονομίας”, τόνισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρόκειται για πακέτο διάσωσης, ο Μαριάνο Ραχόι ξεκαθάρισε ότι πρόκειται περί δανείου και μόνο που δεν θα έχει μακροοικονομικές επιπτώσεις, όπως στο έλλειμμα. Δεν πρόκειται για σχέδιο διάσωσης όπως σε άλλες χώρες, σημείωσε.

Αναφέρθηκε αρχικά στο πρόγραμμα τριών αξόνων που είχε παρουσιάσει μετά την ανάληψη της πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα βασιζόταν πρώτον στην εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερικών κυβερνήσεων, δεύτερον σε δομικές μεταρρυθμίσεις για ευελιξία και ανταγωνιστικότητα με την αλλαγή στην αγορά εργασίας και τρίτον στην αύξηση θέσεων εργασίας με την αναδόμηση της οικονομίας.

Ό,τι έγινε χτες, έγινε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πώς “κάναμε το μάθημα μας”. Το αποτέλεσμα ήταν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών γραμμών χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις και η ρευστότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα