Ραχόι: Την Παρασκευή το Eurogroup

Ραχόι: Την Παρασκευή το Eurogroup
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos, second left, arrives for a meeting of eurozone finance ministers at the EU Lex building in Brussels on Saturday, July 11, 2015. Greece's negotiators head to Brussels on Saturday armed with their reform proposals and parliamentary backing to seek a third bailout, but with the shadow of severe dissent from governing lawmakers hanging over them. (AP Photo/Virginia Mayo) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών της. Επιφυλακτικός ο Φινλανδός ΥπΟικ, Αλεξάντερ Στουμπ

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν την Παρασκευή για να εγκρίνουν τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Ο Ραχόι δήλωσε ότι το ισπανικό κοινοβούλιο πιθανόν να ψηφίσει επί του πακέτου διάσωσης, ύψους 85 δισεκ. ευρώ, την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα (PP) που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μια φορά βάζει ένα μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο Ραχόι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη βόρεια Ισπανία. «Ας ελπίσουμε ότι μια και καλή αυτό το στοίχημα θα βοηθήσει να επανέλθουν τα πράγματα στην ομαλότητα».

Στουμπ: Μένει ακόμα δουλειά να γίνει

Περισσότερη δουλειά μένει να γίνει με τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών.

“Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές της.

“Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στις λεπτομέρειες”, πρόσθεσε ο Στουμπ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη στάση της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Στουμπ δήλωσε πως η Φινλανδία ζητάει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης. Πρόσθεσε πως η ωρίμανση των δανείων της Ελλάδας μπορεί να επιμηκυνθεί, αλλά απέκλεισε περικοπές χρέους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα