Schroders: Αγορά στρατηγικής σημασίας η Ελλάδα

Schroders: Αγορά στρατηγικής σημασίας η Ελλάδα
istock

Την ουσιαστική είσοδό της στην ελληνική αγορά δρομολογεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη.

Την ουσιαστική είσοδό της στην ελληνική αγορά δρομολογεί μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, η Schroders, δίνοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

Συγκεκριμένα η Schroders δημιούργησε στο πανευρωπαϊκό της οργανόγραμμα θέση Head of Greece, Cyprus & Malta τοποθετώντας ως επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μπατζή.

Σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών οικονομικών μέσων ενημέρωσης ο κ. Μπατζής τόνισε ότι η Ελλάδα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τον οργανισμό της Schroders μια στρατηγικής σημασίας αγορά για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα συνεργασία της Schroders με τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χαρακτηρίζοντας την ως εξαιρετικά επιτυχημένη προαναγγέλλονταν την περαιτέρω επέκταση της.

Ο επικεφαλής της Schroders για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα σημείωσε επίσης ότι μεταξύ των στρατηγικών στόχων του ομίλου είναι «η μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (net zero), αφού «η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της Schroders». Επεσήμανε μάλιστα ότι παραδοσιακά η Schroders δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δείχνουν ισχυρή δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η Schroders, η οποία ιδρύθηκε το 1804, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 871,3 δισεκατομμύρια ευρώ – στις 31 Δεκεμβρίου 202. Απασχολεί πάνω από 5.700 άτομα σε 37 τοποθεσίες ενώ οι στρατηγικοί στόχοι της είναι: Να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο asset management, να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με τους τελικούς πελάτες και να επεκτείνει τα private assets τους και τα alternatives.

Σκοπός της είναι να παρέχει άριστες επενδυτικές επιδόσεις στους πελάτες μέσω της ενεργού διαχείρισης. Η επιχείρηση διοχετεύει κεφάλαια σε βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις για να επιταχύνει τη θετική αλλαγή στον κόσμο.

Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και ιδρύματα. Διαχειρίζεται επίσης περιουσιακά στοιχεία για τελικούς πελάτες, στο πλαίσιο των σχέσεων τους με distributors, οικονομικούς συμβούλους και διαδικτυακές πλατφόρμες. To Wealth Management της Schroders αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της φιλοδοξία να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου και οικονομικού σχεδιασμού σε πελάτες σε όλο το σχετικό φάσμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα