Schroders: Εφαρμογή AI Investment Analyst για ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια

Διαβάζεται σε 3'
Schroders: Εφαρμογή AI Investment Analyst για ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια
Το σήμα της Schroders έξω από γραφείο του Λονδίνου iStock

Πρόκειται για καινοτομία που επιτρέπει στους ειδικούς να επικεντρωθούν στην παροχή αξίας μέσω στρατηγικών επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η Schroders Capital, η εξειδικευμένη επιχείρηση στις ιδιωτικές αγορές, με διαχειριζόμενα περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα $94 δισεκατομμύρια, παρουσιάζει την πλατφόρμα της Generative AI Investment Analyst (GAiiA).

Αυτή η καινοτομία έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, επιτρέποντας στους ειδικούς μας στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων (PE) να επικεντρωθούν στην παροχή αξίας μέσω στρατηγικών επενδυτικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω υποστήριξη των επενδυτικών αναγκών των πελατών μας.

Η πρωτοβουλία βασίζεται σε εκτενείς εσωτερικές δοκιμές και στην τεχνολογική πρόοδο της Schroders, η οποία έχει ενσωματώσει ενεργά το Generative AI σε ολόκληρη την επιχείρηση για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η αποκλειστικά ιδιόκτητη πλατφόρμα της Schroders Capital αξιοποιεί την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη των ειδικών της στην επιστήμη δεδομένων μαζί με τη βαθιά επενδυτική γνώση της ομάδας PE. Αποτελεί βασικό συστατικό της κορυφαίας πνευματικής ιδιοκτησίας μας για επενδύσεις στις ιδιωτικές αγορές.

Οι ειδικοί μας στον τομέα των PE μπορούν πλέον να ελέγχουν αυτόματα μεγάλους όγκους δεδομένων, να επιταχύνουν τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας και να δημιουργούν σημαντικό μέρος των προκαταρκτικών επενδυτικών περιλήψεων σε πολύ λιγότερο χρόνο. Υποστηρίζοντας τη δημιουργία προσχεδίων επενδυτικών υπομνημάτων, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να γίνει βασικό μέρος της επενδυτικής διαδικασίας.

Αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο της ανάλυσης δεδομένων, η GAiiA, η οποία πάντα έχει συνεχή και εκτεταμένη ανθρώπινη εποπτεία και έλεγχο, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους επενδύσεων της Schroders Capital να αναλύσουν ακόμα περισσότερες επενδύσεις, επιτρέποντάς τους να ανακατανείμουν περισσότερο από τον χρόνο τους στην προσθήκη αξίας μέσω άμεσων αλληλεπιδράσεων και στρατηγικών αποφάσεων.

Η GAiiA χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από την ομάδα PE της Schroders Capital για άμεσες/συν-επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων. Βελτιστοποιείται συνεχώς, ενώ σχεδιάζεται να επεκταθεί η χρήση της σε πρωτογενείς και δευτερογενείς ιδιωτικές επενδύσεις στο μέλλον καθώς και σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων ιδιωτικών αγορών εντός της Schroders Capital, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Ο Nils Rode, Chief Investment Officer της Schroders Capital, δήλωσε: “Αυτή η ιδιόκτητη πλατφόρμα θα ανεβάσει την ανάλυση των επενδύσεών μας σε ένα νέο επίπεδο, επιτρέποντας στην ομάδα μας να λαμβάνει ταχύτερες και ακόμα πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις, δίνοντας μεγαλύτερη βάση σε δραστηριότητες υψηλότερης αξίας. Η εφαρμογή της GAiiA επιδεικνύει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την παροχή αποτελεσμάτων ανώτερης κλάσης στους πελάτες μας.”

Σε ολόκληρη την επιχείρηση, η Schroders έχει καταστήσει διαθέσιμο τον εσωτερικό AI βοηθό της, Genie, σε όλους τους υπαλλήλους παγκοσμίως. Αξιοποιώντας τα τελευταία μοντέλα GPT, το Genie χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερα από 1,000 άτομα καθημερινά σε όλη την εταιρεία. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Schroders έχει ήδη εντοπίσει και εργάζεται σε σημαντικό αριθμό πιθανών AI user-cases σε ολόκληρη την επιχείρηση, όπως μεταφράσεις, καθώς και για να βοηθήσει τους ειδικούς μας να κατανοούν καλύτερα τις συμπεριφορές και τα επενδυτικά μοτίβα των πελατών.

Ο Graham Taylor, Head of Private Assets Data Insights στη Schroders Capital, δήλωσε: “Η Schroders οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα εργαλεία AI θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος της επενδυτικής διαδικασίας. Η εφαρμογή της GAiiA είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτό το όραμα. Δεσμευόμαστε να προωθούμε την καινοτομία και την υιοθέτηση της τεχνολογίας για την παροχή εξαιρετικής αξίας στους πελάτες μας σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα