Schroders: Η πρώτη έκθεση για επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο

Διαβάζεται σε 4'
Schroders: Η πρώτη έκθεση για επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο
ISTOCK

Το Report προσφέρει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της συμβολής των χαρτοφυλακίων της Schroders στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

Η Schroders δημοσίευσε πρόσφατα το πρώτο της Impact Report, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του Ομίλου για επενδύσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και την αφοσίωση στην δημιουργία θετικού αποτυπώματος για την κοινωνία και το περιβάλλον εκ μέρους των πελατών της.

Αυτή η έκδοση αποτελεί το αποκορύφωμα των επενδύσεων και της ενσωμάτωσης, μετά την εξαγορά, της πρωτοπόρου στις επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, BlueOrchard, από τη Schroders το 2019. Η εξαγορά αυτή οδήγησε στην ανάπτυξη του ιδιόκτητου Impact Framework της Schroders. Το Impact Framework, έχει επαληθευτεί από την BlueMark, έναν ανεξάρτητο πάροχο υπηρεσιών εκτίμησης αντικτύπου. Η Schroders είναι ο μόνος πλέον διαφοροποιημένος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνεται στον Practice Leaderboard της BlueMark.

Το Impact Report της Schroders παρέχει μια ολοκληρωμένη σύνοψη του απτού αποτυπώματος των επενδύσεων με αντίκτυπο της εταιρείας. Παράλληλα, αναδεικνύει την αφοσίωση του ομίλου στην καταμέτρηση και γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των χαρτοφυλακίων με αντίκτυπο στους πελάτες της.

Το Report προσφέρει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της συμβολής των χαρτοφυλακίων της Schroders στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), καθώς και μια επισκόπηση των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε ανταπόκριση των δεσμεύσεων προς τις εισηγμένες εταιρείες που περιλαμβάνονται στα αμοιβαία κεφάλαια με αντίκτυπο.

Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κλιματική απόδοση των χαρτοφυλακίων της Schroders, ενσωματώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και τους κλιματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες κλιματικής μετάβασης που προκύπτουν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Schroders, Peter Harrison, δήλωσε: «Η δημοσίευση του πρώτου μας Impact Report αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να δουν με σαφήνεια τα απτά θετικά αποτελέσματα των επενδύσεών τους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε αναπτύξει μια πρωτοποριακή δυνατότητα καταγραφής του αντικτύπου στον κλάδο, καλύπτοντας μια ποικιλία βιομηχανιών, γεωγραφικών περιοχών και ειδικοτήτων. Επωφεληθήκαμε από τη στενή συνεργασία με τους συναδέλφους μας στη BlueOrchard, οι οποίοι κατείχαν κεντρικό ρόλο στη θέσπιση του Impact Framework της Schroders, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της ποικιλίας των επενδύσεων με αντίκτυπο».

Μέχρι σήμερα, το εύρος των επενδύσεων με αντίκτυπο της Schroders έχει επενδύσει σε εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν 504,646 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 91,569 ατόμων σε υπηρεσίες υγείας, 36,068 σε ψηφιακές υπηρεσίες και 67,763 σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο θετικός αντίκτυπος της Schroders, ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το μέγεθος των επενδύσεών της, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023 [1].

Επίσης, το εύρος των επενδύσεων με αντίκτυπο της Schroders περιλαμβάνει 20 αμοιβαία κεφάλαια [2] που επικεντρώνονται σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και γεωγραφικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων εισηγμένων και ιδιωτικών κεφαλαίων, κεφαλαίων υποδομής, ακινήτων και λύσεων για πολλαπλά ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία. Αντιπροσωπεύει περίπου 5,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση[3] από τις Schroders, Schroders Capital και BlueOrchard. Τον προηγούμενο μήνα, η Schroders ανακοίνωσε την έναρξη του αμοιβαίου κεφαλαίου Schroder ISF[4] European Equity Impact, διευρύνοντας περαιτέρω το φάσμα.

Τα κεφάλαια σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις γύρω από μία σειρά θεμάτων σχετικά με τον αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων της Συμπερίληψης, Υγείας και Ευημερίας, του Περιβάλλοντος, της Υπεύθυνης Κατανάλωσης και Παραγωγής, και της Βιώσιμης Υποδομής, αποσκοπώντας στην ευθυγράμμιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Όλα τα αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας επενδύσεων με αντίκτυπο της Schroders ακολουθούν το Impact Framework, το οποίο δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με την πρωτοπόρο στις επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο BlueOrchard, αξιοποιώντας την 20ετή και πλέον εμπειρία της σε αυτόν τον τομέα.

Το πρωτοποριακό αυτό πλαίσιο[5] επιτρέπει στον όμιλο να υποβάλει εκθέσεις σχετικά με τον αντίκτυπο τόσο σε συνολικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μεμονωμένων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων ή κεφαλαίων. Αυτό καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση του ομίλου να ενσωματώσει τον αντίκτυπο σε όλη την επενδυτική διαδικασία των επενδύσεων με αντίκτυπο .

Η Maria Teresa Zappia, Global Head of Impact της Schroders και αναπληρώτρια CEO και Chief Impact & Blended Finance Officer της BlueOrchard, ανέφερε: «Αυτό το report είναι αποτέλεσμα της στενής και επιτυχημένης ενσωμάτωσης της δεκαετούς εμπειρίας της BlueOrchard στις επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, μαζί με την εξειδίκευση των συναδέλφων μας στη Schroders, τη Schroders Capital και τη Cazenove Capital. Το Impact Framework μάς επιτρέπει να δημιουργούμε θετικό αποτύπωμα σε συνολικό επίπεδο σε τομείς, κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και κατηγορίες πελατών, γεγονός που μας διαφοροποιεί στον κλάδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να ικανοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και λύσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, με βάση τις ανάγκες των πελατών μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα