Σειρά συναντήσεων Τσακαλώτου για να βρεθεί λύση

Σειρά συναντήσεων Τσακαλώτου για να βρεθεί λύση

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση του EuroWorking Group για το ελληνικό ζήτημα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με την καγκελάριο Μέρκελ, τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ακύρωσε την προγραμματισμένη παρουσία του στη Βουλή ενώ σήμερα θα συναντήσει τους εκπρόσωπους των θεσμών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι θα του ανακοινώσουν την νέα πρόταση για να βρεθεί λύση εν όψει Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως άλλωστε έγραψε χθες το βράδυ το πρακτορείο Bloomberg, η νέα πρόταση θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα 2% καθώς και τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι θεσμοί, ώστε να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ επιμένει στη σκληρή γραμμή ζητώντας από την Ελλάδα την άμεση νομοθέτηση των μειώσεων σε αφορολόγητο και συντάξεις οι οποίες όμως όπως είπε θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, και αφού η οικονομία αρχίσει ν΄ ανακάμπτει.

Μέσω του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις επανέλαβε για ακόμη μία φορά τη γνωστή θέση του το Ταμείο ότι δεν ζητά πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα και πως εάν τελικά συμφωνηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του 1,5% του ΑΕΠ αυτό θα είναι διατηρήσιμο μόνον για λίγα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα