ΣΕΒ: Οι δανειστές δεν ακούνε όσα λέμε

ΣΕΒ: Οι δανειστές δεν ακούνε όσα λέμε

Για έλλειμμα επικοινωνίας με τους Θεσμούς, αλλά και την κυβέρνηση κάνει λόγο ο γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος που αναφέρει πως επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη εδώ και έξι χρόνια

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9,84 και στους δημοσιογράφους κ.κ. Σταμάτη Ζαχαρό και Νεκτάριο Νώτη παραχώρησε την Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ κ. Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ τονίζοντας: “Είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση συμφωνούν ως προς τους στόχους του προγράμματος, διαφωνούν όμως ως προς τα μέσα για να φτάσουμε στους στόχους αυτούς, ως προς τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν” σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΒ προκρίνει ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, αναφέροντας πως “ο ΣΕΒ δεν μπορεί να εγκαλείται για αυτά τα οποία υποστηρίζει διαχρονικά”.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΑΚΑΓΕ, αλλά και των συνάτξεων και τη στάση του ΣΕΒ, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για παρσπληροφόρηση. “Ο εκπρόσωπός μας στο ΔΣ του ΙΚΑ ψήφισε λευκό και η θέση μας ήταν να δοθεί ένα περιθώριο αναβολής της συζήτησης, ώστε να μελετήσουμε τα στοιχεία. Αυτή είναι μια υπεύθυνη θεσμικά στάση” ανέφερε.

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε επιπλέον για την επικοινωνία των επιχειρηματιών με την κεντρική εξουσία κρίνοντας πως “σε αυτή την περίοδο που επιβάλλονται διαρκώς αλλαγές στη νομοθεσία που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον πρέπει να υπάρχει μία πολύ στενή συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν την  επιχειρηματικότητα” και πρόσθεσε: Υπάρχει έλλειμμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων διαχρονικά και ειδικότερα αυτήν την περίοδο. Η Κυβέρνηση οφείλει να «ακούσει» τι έχουν να πουν οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι, όχι απλά για να βγάλει μία υποχρέωση από το τεφτέρι της, αλλά για να ενσωματώσει στις προτάσεις της αυτά τα οποία λέμε”.

Από την άλλη, αντίστοιχα επικριτικός φάνηκε και απέναντι στους δανειστές. “Αυτό ισχύει και για τους Θεσμούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να ακούνε τα πράγματα τα οποία λέμε. Είμαστε έξι χρόνια μέσα στο πρόβλημα, μέσα στην κρίση και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη” σημείωσε ο γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ και τονίζει πως “οι διαρκείς αιφνιδιασμοί στη φορολογία ειδικά δεν δημιουργούν κανένα περιβάλλον ασφάλειας”.

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για σημαντική στροφή της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Μια στροφή που όπως είπε “στέλνει θετικά μηνύματα κυρίως προς το εξωτερικό, προς τους ξένους επενδυτές, ότι ακολουθείται ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά για το διεθνές επενδυτικό κοινό. Σημαίνει δηλαδή ότι έχουν εγκαταλειφθεί ιδεοληψίες και εμμονές του παρελθόντος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα