Συνάντηση για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

default image

Σύντομα η απόφαση για τη χώρα εγγραφής της εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Προθεσμία μιας εβδομάδας για να προτείνουν τη χώρα εγγραφής της διεθνούς εταιρίας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, έδωσαν οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών, ρωσικών και ελληνικών εταιριών – μετόχων στους νομικούς συμβούλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων της Βουλγαρίας.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των τριών μερών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Σόφια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Η διεθνής εταιρία, με βάση τη συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρωσίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού, πρέπει να έχει έδρα ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση- αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- εξέτασαν τρία, πιθανά, μέρη για εγγραφή: την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία. Η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων της διεθνούς εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου 2007.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα