Συνεχίζουν και τα τρία υποψήφια επενδυτικά σχήματα για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Συνεχίζουν και τα τρία υποψήφια επενδυτικά σχήματα για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ανοίγουν την Τρίτη οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών που έχουν κατατεθεί για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Το “πράσινο φως” για να συνεχίσουν στην κούρσα για την χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, πήραν την Δευτέρα (24/11) και τα τρία επενδυτικά σχήματα που είχαν δείξει ενδιαφέρον.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την εισήγηση των συμβούλων του, αποφάσισε ότι οι φάκελοι που είχαν καταθέσει τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε., FRAPORT AGSLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., είναι πλήρεις σύμφωνα με τους όρους των προκηρύξεων.

Την Τρίτη (25/11) το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στο άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών και την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: “Η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων”.

Να θυμίσουμε ότι 14 αεροδρόμια έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Η ομάδα Α αποτελείται από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και η ομάδα Β τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα