Σκυλακάκης: Πότε ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις ρεύματος

Διαβάζεται σε 2'
Σκυλακάκης
Θεόδωρος Σκυλακάκης INTIME NEWS

“Έχουμε τάση αποκλιμάκωσης των τιμών αυτή τη στιγμή”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Οι ανακοινώσεις για τις τιμές και την επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο θα γίνουν στις 2 Αυγούστου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ερωτηθείς αρχικά αν έχει αλλάξει κάτι από τις αναγγελίες της κυβέρνησης τόνισε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι το μόνο που πρέπει να δούμε είναι τι τελικά αυξήσεις θα έχουμε τον Αύγουστο γιατί απ’ ότι βλέπω υπάρχει μια τάση πολύ μεγάλης αυτοσυγκράτησης από κάποιους από τους παρόχους».

Η συγκράτηση των τιμών ενδεχομένως θα μειώσει ουσιαστικά και το φόρο που θα επιβληθεί. Αν δηλαδή επιδοτηθούν τα τιμολόγια από τα 15 λεπτά/κιλοβατώρα και πάνω, ο φόρος θα μπει αναλογικά με τις αυξήσεις. Άλλος φόρος αν η τιμή φτάσει τα 16 λεπτά και άλλος να ξεπεράσει πχ τα 17 λεπτά/κιλοβατώρα.

«Έχουμε τάση αποκλιμάκωσης των τιμών αυτή τη στιγμή οπότε λίγη υπομονή αλλά αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές είναι ότι η κυβέρνηση υπάρχει για να παρακολουθεί την αγορά», τόνισε, ο υπουργός και εκτίμησε ότι από Σεπτέμβριο θα πέσουν οι τιμές:

«Αυτό λένε οι μελλοντικές εκτιμήσεις της αγοράς οι οποίες όμως δεν είναι ότι γράφει κάποιος μια εκτίμηση, είναι με ποιο τρόπο αγοράζεις μελλοντική ενέργεια. Δηλαδή αυτές οι μελλοντικές εκτιμήσεις σημαίνει ότι κάποιος πηγαίνει και αγοράζει ενέργεια τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις αυτές λένε για ομαλοποίηση αν οι εκτιμήσεις πέσουν  έξω η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι έχει και ταχύτητα στα αντανακλαστικά της και αποφασιστικότητα και όταν αντιδρά έτσι η κυβέρνηση υπάρχει και μια αντίστοιχη λειτουργία της αγοράς καλύτερη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα