Σόιμπλε: Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα σήμερα

Σόιμπλε: Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα σήμερα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Την πεποίθησή του ότι το Eurogroup θα καταλήξει σήμερα σε συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως πιστεύει ότι το Eurogroup θα καταλήξει σήμερα σε συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

“Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα σήμερα”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως οι προετοιμασίες για τη συνεδρίαση αυτή “πήγαν καλά” και πρόσθεσε πως οι υπουργοί του Eurogroup θα εξετάσουν αν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Αθήνα στη διάρκεια μιας προηγούμενης συνεδρίασης στα μέσα Ιουλίου έχουν τηρηθεί.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Σόιμπλε δήλωσε και πάλι ότι θέλει να εξασφαλίσει “πως θα υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ”.

“Είναι για μας μια προϋπόθεση”, πρόσθεσε.

Ο γερμανός υπουργός εξήγησε επίσης πως θέλει να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τους κανόνες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών καθώς και τα ποσά των δόσεων στο πλαίσιο της υπεσχημένης αρωγής προς την Αθήνα.

“Αν δεν βρίσκαμε λύση σήμερα, θα έπρεπε να αποφασίσουμε ένα δάνειο γέφυρα, είναι σαφές αυτό έχει ήδη προσδιοριστεί και ετοιμαστεί”, πρόσθεσε πάντως ο Σόιμπλε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα