Σταθάκης: Ανακριβή και εκτός θέματος τα περί παγώματος του ΕΣΠΑ

Σταθάκης: Ανακριβή και εκτός θέματος τα περί παγώματος του ΕΣΠΑ
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ποια η θέση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στα περί μπλοκαρίσματος πρόσβασης της χώρας στα 25 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ. "Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας “Το Βήμα” περί “παγώματος” του ΕΣΠΑ, προχώρησε την Κυριακή (15/03) ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η μεγαλύτερη χρηματοδοτική πηγή της ελληνικής οικονομίας “στερεύει”, με την χώρα να μην έχει, για άγνωστο χρονικό διάστημα, πρόσβαση σε 25 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά από το 1981, όταν μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κοινοτικές υπηρεσίες επικαλούνται την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του προγράμματος.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός έδωσε την εξής απάντηση: “Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά εντελώς εκτός θέματος”.

 

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει από τις αρχές Μαρτίου τον κ. Σταθάκη, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ξεκαθαρίζει ότι το tweet του υπουργού, δεν πείθει και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει όλα τα κόμματα για το θέμα.

“Πριν 10 μέρες, την 5η Μαρτίου, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε προειδοποιήσει με ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη για τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας πως «τυχόν καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δις ευρώ, τα οποία διεκδίκησε και πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν βασίσει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους».

Σήμερα μέσω κυβερνητικών διαρροών μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ πως «παγώνει» η πρόσβαση στο ΕΣΠΑ σε κονδύλια ύψους 25 περίπου δις.

Όσο για το tweet του κ. Σταθάκη, δεν μας πείθει.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια με τις διαρροές και τα tweets και να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα ώστε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς όφελος των πολιτών.

Καλούμε  για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσει να χάνει χρόνο παίζοντας παιχνίδια με τη φωτιά που πλήττουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα