‘Στέλνουν’ στην πρώτη αξιολόγηση τα κόκκινα δάνεια

‘Στέλνουν’ στην πρώτη αξιολόγηση τα κόκκινα δάνεια
Συζήτηση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προααπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Εξετάζεται σχέδιο μετάθεσης του θέματος το 2016, με ενσωμάτωσή του στην αξιολόγηση. Φοβούνται πως δεν κλείνει ως αύριο η συμφωνία για το «Νούμερο ένα» αγκάθι της δεύτερης λίστας με τα προαπαιτούμενα

Σχέδια μετάθεσης του θέματος διαχείρισης των κόκκινων δανείων για το 2016 επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία έως την Παρασκευή για το «Νούμερο ένα» της δεύτερης λίστας με τα 13 προαπαιτούμενα.

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση «δεν αποκλείεται το θέμα των κόκκινων δανείων να αποσπαστεί από τη λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα και να μετατεθεί για τη νέα χρονιά» στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος.

Προφανώς η ελληνική πλευρά εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς είναι πολλά εκείνα που τη χωρίζουν από τους δανειστές – στο μέτωπο των κόκκινων δανείων – και επομένως η επίτευξη συμφωνίας κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Επομένως και προκειμένου να μην χαθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ λόγω των κόκκινων δανείων, εξετάζεται η μεταφορά του συγκεκριμένου θέματος εκτός της λίστας, καθώς και αναβολή του για το νέο έτος.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, καθώς η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Τι χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές στα κόκκινα δάνεια

Η Αθήνα επιμένει να τάσσεται κατά του ενδεχομένου πώλησης των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαμηνύοντας πως δεν τίθεται κανένα θέμα υπαναχώρησης, αλλά και προωθώντας μόνο την πώληση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων.

Από την πλευρά τους οι δανειστές εξακολουθούν να πιέζουν να μην υπάρχει καμία εξαίρεση ως προς το ποια δάνεια θα πουληθούν σε ξένα funds.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα