Στον παλμό της αξιολόγησης. Μπαράζ συναντήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές

Στον παλμό της αξιολόγησης. Μπαράζ συναντήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές
Συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με Έλληνες αξιωματούχους με αντικείμενο τον συντονισμό για την εφαρμογή του προγράμματος. Στο στιγμιότυπο ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ευρωκίνηση

Μαραθώνιος επαφών για την οικονομία. Ανοίγουν ένα προς ένα όλα τα καυτά θέματα της οικονομίας. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα. Μεγάλο "αγκάθι" τα "κόκκινα" δάνεια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μαραθώνιος των συναντήσεων των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών, με τη μέρα να προμηνύεται τουλάχιστον μακρά.

Ο πυρετός των επαφών της κυβέρνησης με τους τεχνοκράτες έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και αναμένεται να συνεχιστεί έως το βράδυ, καθώς μέσα σε τρεις ημέρες – όσο δηλαδή θα παραμείνουν στην Αθήνα οι τεχνοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ – θα πρέπει να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα.

Το βάπτισμα του πυρός πήρε ο Τσακαλώτος

Το βάπτισμα του πυρός πήρε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, που είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών από τις 9 το πρωί.

«Ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, μετά το πέρας του πρώτου καυτού ραντεβού, το οποίο διήρκησε περίπου 2,5 ώρες.

Στον Αλεξιάδη η σκυτάλη

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη στον… χορό των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης συζητήθηκαν τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, καθώς και η καυτή πατάτα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως μέχρι τις 30 Οκτωβρίου προβλέπεται η μεταφορά 3.500 φορολογικών υποθέσεων, 500 ελεγκτών, καθώς και της αρμοδιότητας των τελωνειακών και φορολογικών ελέγχων από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η διαδικασία μεταφοράς βρίσκεται στον αέρα και λόγω της υπόθεσης που έχει ανακύψει με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου.

Κόκκινα δάνεια και εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ

Το μείζον ζήτημα διαχείρισης των κόκκινων δανείων αλλά και η περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, ο οποίος ήταν και ο επόμενος υπουργός που συνάντησε το κουαρτέτο των δανειστών.

Όπως έγινε γνωστό, νέα συνάντηση του Γ. Σταθάκη με τους επικεφαλής των δανειστών θα πραγματοποιηθεί και αύριο.

Σειρά στις επαφές παίρνει τώρα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς οι δανειστές συναντούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τη Θεανώ Φωτίου.

Το απόγευμα τα… σπουδαία

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο ραντεβού των θεσμών με σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα τους κ.κ. Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και Αλεξιάδη.

Πρόκειται για την πιο ουσιαστική συνάντηση, αφού οι δανειστές αναμένεται να ανοίξουν όλα τα καυτά μέτωπα της οικονομίας, όπως τον προϋπολογισμό και τη φορολόγηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα