Σχεδόν στο σύνολό τους λειτουργούν τα ξενοδοχεία στο Νότιο Αιγαίο

Σχεδόν στο σύνολό τους λειτουργούν τα ξενοδοχεία στο Νότιο Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Στο 97,3% η λειτουργία των ξενοδοχείων, στο 85% οι πληρότητες τον Αύγουστο. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Με το στοίχημα, πλέον, να μεταφέρεται στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αναφορικά με την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, η κατάσταση έως και τον Αύγουστο, ήταν πολύ ικανοποιητική, δεδομένης της κατάστασης.

Στο Νότιο Αιγαίο, που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό μαζί με την Κρήτη, για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), εκκινώντας από το 69,8% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας που ήταν ανοιχτά τον Ιούνιο του 2021, η εβδομάδα 16-22 Αυγούστου ολοκληρώθηκε στο 97,3% να λειτουργούν τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, όταν πέρυσι, ίδια εποχή, λειτουργούσε το 65,2%.

Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο, συνδυάζεται και με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, καθώς από το 30% στις 14 Ιουνίου, έφθασαν στο 84,7% την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου, και την εβδομάδα 16-22 Αυγούστου ξεπερνούν το 80%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ξενοδοχείο, και φέτος, προκειμένου να λειτουργήσει, υποχρεώνεται να συμμορφωθεί στα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων ρυθμίζονται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19. Η σχετική δήλωση συμμόρφωσης γίνεται μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και για την απόκτηση του ειδικού σήματος “HEALTH FIRST”, ακολουθεί εκπαίδευση η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα