Τα email ”έκπληξη” για το επίδομα από το μέρισμα

Τα email ”έκπληξη” για το επίδομα από το μέρισμα
ΕΛΛΑΔΑ-ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ EUROKINISSI

Εκπλήξεις για τους πολίτες από τα ενημερωτικά email της ΓΓΠΣ για την πορεία της αίτησής τους για το κοινωνικό μέρισμα

Περίπου 62.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα όπως ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ έχουν παραμείνει σε κατάσταση ελέγχου με ενδεικτικό αποτέλεσμα “αποδοχή” . Χθες άρχισαν να δέχονται οι χρήστες ενημερωτικά e-mail απο την ΓΓΠΣ για την πορεία της αίτησης τους αλλά μερικά από αυτά έκρυβαν εκπλήξεις αλλά όχι ευχάριστες για πολλούς.

Για παράδειγμα το dikaiologitika.gr έλαβε με e-mail την απάντηση που πήρε πολίτης απο το taxisnet σε ερώτηση του για την εξέλιξη της αίτησης του για το επίδομα απο το κοινωνικό μέρισμα και το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε ώρες αργότερα με την υπογραφή του γενικού γραμματέα κυρίου Θεοχάρη.

Η απάντηση αποδεικνύει την λογική του παράλογου που επικρατεί στη ΓΓΠΣ

Ακολουθούν τα μηνύματα που έλαβε πολίτης από την ΓΓΠΣ αλλά και από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ Θεοχάρη για το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετική τελείως απάντηση.

Στις 13:00 ο αιτών έλαβε την απάντηση μέσω του taxisnet όπου λέει αυτά που θα δείτε στην εικόνα

 

Στις 20 00 έλαβε email από το κ. Θεοχάρη όπου ουσιαστικά αναιρεί το μήνυμα που πήρε νωρίτερα από το taxisnet όπως θα δείτε στην εικόνα 2

 

Τελικά για αυτές τις 62.000 αιτήσεις που εκκρεμεί έλεγχος ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση .Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πότε θα γίνει η πληρωμή και με ποιο τρόπο θα ειδοποιήσουν τους δικαιούχους .

Για ακόμη μια φορά οι αρνητικές εκπλήξεις για τους πολίτες αυτής της χώρας συνεχίζονται.

Τα συμπεράσματα θα τα αφήσουμε σε εσάς…. που για να λάβετε το επίδομα ”γολγοθά”  ακόμη και προεκλογικά, περίοδο που η παροχολογία δίνει και παίρνει ,ζείτε με την αγωνία της κατάθεσης των χρημάτων αυτών που ουσιαστικά έχει κοπεί από τον μόχθο των πολιτών.

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι που θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ”γολγοθά” όπως εξελίσσεται η χορήγηση του από το  κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει ”σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου” στο να πετύχει να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότεροι δικαιούχοι του επιδόματος, με σκοπό να διατεθεί το σύνολο από το κονδύλι που έχει εκταμιευθεί για το λόγο αυτό .Όπως όλα δείχνουν είναι αμφίβολο εάν τα νέα κριτήρια που διαρρέει το υπουργείο θα πετύχουν αυτόν τον παραπάνω στόχο.

Η κρίσιμη συνάντηση, για το συγκεκριμένο θέμα, της διεύρυνσης των κριτηρίων ,θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έως το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, . Έτσι αναμένεται ως ”πυροτέχνημα” , για ακόμη μια φορά , να ανακοινωθεί η διεύρυνση του κοινωνικού μερίσματος, δύο μέρες πριν οι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων .

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει μια συνολική επαναξιολόγηση των αιτήσεων που παρουσίαζαν κάποιο πρόβλημα και απορρίφθηκαν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που προέρχονται από το οικονομικό επιτελείο, το σενάριο που φαίνεται να επιλέγεται, είναι η αύξηση του εισοδηματικού ορίου από 500 έως 1.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Διαβάστε ακόμα στα Dikaiologitika:

Όλη η προκήρυξη για τις 149 προσλήψεις τελωνειακών

388 προσλήψεις μόνιμων στο δημόσιο με νέες προκηρύξεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα