ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράμε γρήγορα με αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΔΕΠΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράμε γρήγορα με αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΔΕΠΑ
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ/PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Phasma

Με στόχο την είσπραξη 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε σήμερα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην χώρα μας. Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Ένα κρίσιμο τρίμηνο έχει μπροστά της η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να πετύχει τον στόχο υλοποίησης σημαντικών αποκρατικοποιήσεων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του Ταμείου Στ. Πιτσιόρλας το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport (στόχος είναι να έχουν περάσει στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας μέχρι τον Μάιο) ενώ στις 21 Δεκεμβρίου (από 15 Δεκεμβρίου που ήταν το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα) θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για τον ΟΛΠ.

Παράλληλα αύριο Τετάρτη ξεκινάει και το Due Diligence για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ με δύο υποψήφιους επενδυτές και τον κ. Πιτσιόρλα να θεωρεί εφικτό τον στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στην συνέχεια σειρά παίρνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΘ υπάρχουν ήδη οκτώ ενδιαφερόμενοι.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι αναμένεται να παραταθεί το χρονοδιάγραμμα δεσμευτικών προτάσεων ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε ότι αφορά την περίπτωση των Ρώσων ανέφερε ότι παραμένουν στο σχήμα διεκδίκησης χωρίς όμως να έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως την θέση τους.

Σε ότι αφορά στο μέτωπο της Αττικής τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί και το νέο, βελτιωμένο σχέδιο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με στόχο να παρακαμφθεί το «μπλόκο» που πολύ σωστά όπως παραδέχθηκε ο ο κ. Πιτσιόρλας είχε επιβάλει το ΣτΕ, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την βελτίωση των όρων προσφοράς για το Ελληνικό.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επίσης σημείωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία για παράταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” για άλλα 20 χρόνια, ενώ μέχρι το τέλος του χειμώνα αναμένεται να έχουν αδειοδοτηθεί πάνω από 12 σταθμοί υδροπλάνων της χώρας.

Τέλος σε ότι αφορά στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ειδομένη με το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην σύνδεση με την ΠΓΔΜ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με πολυεθνικές που χρησιμοποιούν το δίκτυο ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στο επόμενο διήμερο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα