Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Διαβάζεται σε 2'
Θερινές εκπτώσεις
Θερινές εκπτώσεις INTIME

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις θερινές εκπτώσεις. Οι ημερομηνίες.

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα (08/07) οι θερινές εκπτώσεις της περιόδου 2024 στα καταστήματα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων 2024, δηλαδή στις 14 Ιουλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8μμ.

Η διαφορά εκπτώσεων και προσφορών

Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς και σε καμία περίπτωση το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές, έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Εάν το ποσοστό των προϊόντων που παρέχεται με μειωμένη τιμή ξεπερνά το 60% του συνόλου τους, επιβάλλεται να αναγράφεται το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Εφόσον υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε περίπτωση ελέγχου, οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να δεν είναι ανακριβής ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν απόδειξη, εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα