Θολό τοπίο για το χρέος

Θολό τοπίο για το χρέος

Υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέχρι τις 22 Μαΐου, ο Β. Σόιμπλε. Η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά ελάφρυνση χρέους την οποία χαρακτηρίζει εκ νέου ως "απαραίτητη", ωστόσο προσθέτει πως δεν υπάρχει "καθαρή συμφωνία" ακόμη

“Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της εξεύρεσης λύσης -τουλάχιστον πολιτικής- στις 22 Μαΐου” είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σήμερα στο Μπάρι, πριν από την έναρξη των συζητήσεων με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας των G-7, δηλαδή των πλέον ανεπτυγμένων δυτικών βιομηχανικών χωρών.

“Βάση παραμένουν οι συμφωνίες του Eurogroup του Μαΐου 2016”, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Είχα συζητήσεις για την Ελλάδα ήδη το βράδυ, οι οποίες όμως ήταν ανεπίσημες όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις”, διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.

Στο Μπάρι, η λεγόμενη ομάδα της Ουάσινγκτον, στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης και οι θεσμοί των δανειστών, πρόκειται να συζητήσουν εμπιστευτικά για την πιθανότητα περαιτέρω ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

“Απαραίτητη” η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τη Κριστίν Λαγκάρντ

Σύντομη δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με το ελληνικό χρέος μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) που πραγματοποιείται στο Μπάρι.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Λαγκάρντ ερωτηθείσα για το θέμα της Ελλάδας δήλωσε:

“H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Όπως αναφέρει το reuters, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε πως δεν υπάρχει “καθαρότητα” ακόμη για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. “Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένοι στα ζητήματα ελάφρυνσης, κάτι που είναι απαραίτητο”, επανέλαβε.

Φωτογραφία: AP Photo/Jose Luis Magana

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα