Τι συμφωνήθηκε για το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Τι συμφωνήθηκε για το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos, third right, arrives for a round table meeting of eurozone finance ministers at the EU LEX building in Brussels on Tuesday, July 7, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras was heading Tuesday to Brussels for an emergency meeting of eurozone leaders, where he will try to use a resounding referendum victory to eke out concessions from European creditors over a bailout for the crisis-ridden country. (AP Photo/Michel Euler) Eurokinissi

Πώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Στην Αθήνα η έδρα και στις ελληνικές αρχές ο έλεγχός του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η διαφωνία για τη λειτουργία του ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε.

Αυτό έγινε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων, ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, το ταμείο θα περιλαμβάνει και στοιχεία τραπεζών, οι οποίες -όπως είπε- θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα