Τηλεφώνημα Μοσκοβισί σε Ντάισελμπλουμ. Δεν έχει χαθεί η 20η Φεβρουαρίου

Τηλεφώνημα Μοσκοβισί σε Ντάισελμπλουμ. Δεν έχει χαθεί η 20η Φεβρουαρίου

"Εργαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή λύση", δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διευκρινίσεις Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Εργαζόμαστε όλοι για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την Ελλάδα ήταν η δήλωση του επιτρόπου αρμοδίου για θέματα οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μετά την συνάντηση του με τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί μίλησε για μια εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό οικονομικών τονίζοντας ότι αυτό τον καιρό όλα τα μέρη είναι σταθερά προσηλωμένα και εργάζονται για να κλείσει η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση. Η απάντηση έρχεται μετά την χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε κάποιου είδους συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι και την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό στο ενδιάμεσο από την δήλωση μέχρι και την άφιξη του κ. Μοσκοβισί στην Ελλάδα υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του επιτρόπου και προέδρου του Eurogroup και το θέμα διευκρινίστηκε. Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι εννοούσε τελική συμφωνία και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πολιτικής συμφωνίας.

«Η επιθυμία μου είναι μία ισχυρή Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης» ανέφερε και περιέγραψε τα νέα οικονομικά δεδομένα που «είναι πολύ καλά» αλλά και τις προβλέψεις που, όπως είπε, είναι καλύτερες και για το 2017 και για το 2018, αναφερόμενος στην δημοσιονομική υπεραπόδοση, αναφερόμενος και στις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις οποίες η Ελλάδα δείχνει αν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2016 με ρυθμό ανάπτυξης 0,3% του ΑΕΠ.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και ότι θα βρεθεί η βέλτιστη λύση» ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν προσπάθειες» αλλά και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις και από την πλευρά της Αθήνας.

«Αλλά έχουμε την βούληση να υπάρξει λύση και όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και η λύση» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα