Τόμσεν: Θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλάδα, αν αποδειχθεί απαισιόδοξη

Τόμσεν: Θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλάδα, αν αποδειχθεί απαισιόδοξη

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής των εκτιμήσεων για την Ελλάδα άφησε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Π. Τόμσεν, μιλώντας στη Handelsblatt. Υπό ποια προϋπόθεση μπορεί να γίνει αυτό

Εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Π. Τόμσεν, στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν όμως τις πρoγνώσεις του για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ «εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην ίδια εφημερίδα.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ, λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις του συνεχίζουν να είναι παράλογες και εμμονικές. Κάλεσε το Ταμείο να λάβει υπόψη του τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα και εκτίμησε ότι πράγματι δηλώσεις αξιωματούχων δείχνουν ότι δειλά αναγνωρίζει πως η Ελλάδα δε χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, επιμένει όμως στην εμμονή του για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

“Αναμένουμε πιο ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προσεγγίσεις από το Ταμείο” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Το ίδιο αναμένουμε και από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Οι απόψεις Σόιμπλε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μία δεκαετία δεν είναι ρεαλιστικές ούτε εποικοδομητικές και αυτό είναι η θέση κάθε σοβαρού οικονομολόγου”.

(Πηγή φωτογραφίας: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα