“Απόβαση” πολυτελών ξενοδοχείων στη Σαντορίνη – Ξένα και εγχώρια brands ανοίγουν φέτος

“Απόβαση” πολυτελών ξενοδοχείων στη Σαντορίνη – Ξένα και εγχώρια brands ανοίγουν φέτος
Σαντορίνη iStock

Τον ισχυρό ξένο αλλά και εγχώριο ανταγωνισμό καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης, αφού φέτος παρατηρείται μια σχεδόν "εισβολή" ξένων πολυτελών brands στο κυκλαδίτικο νησί.

Ενώ εδώ και αρκετά χρόνια η Σαντορίνη, έχει σχεδόν «αυτονομηθεί» ως προορισμός, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Μυκόνου. Δηλαδή οι επισκέπτες της την επιλέγουν ως destination-brand και όχι ως υποπροορισμό της Ελλάδας, όμως η ξενοδοχειακή της αγορά ελέγχονταν στην πλειονότητα της από ντόπιους και άλλους έλληνες επιχειρηματίες.

Γεγονός είναι ότι οι ξένοι επενδυτές «σουλατσάρουν» στο νησί εδώ και περίπου μια δεκαετία, αναζητώντας κυρίως ευκαιρίες, για να αγοράσουν ή να χτίσουν νέα ξενοδοχεία, όμως ευκαιρίες δεν υπήρχαν, ούτε υπάρχουν, αφού οι τιμές πώλησης των υφιστάμενων καταλυμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλές και η γη δυσεύρετη. Επιχειρηματικές κινήσεις όμως εμφανίστηκαν μέσα στην πανδημία και οι λαμπερές ανακοινώσεις δεν άργησαν. Ήδη έχουν ανακοινωθεί νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία από κάποιες τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες του κόσμου, ενώ και ελληνικές πρόκειται να αποκτήσουν από φέτος παρουσία στο νησί.

Ελάχιστα ήταν τα ξένα – γνωστά brands στη Σαντορίνη μέχρι και σήμερα, όπως το ξενοδοχείο Vedema που λειτουργεί εδώ και χρόνια κάτω από το σήμα της Starwood «The Luxury Collection», το TUI BLUE Meltemi, το Radisson Blu Zaffron Resort που άνοιξε πέρυσι αλλά και το Grace Santorini που είναι μέλος της αμερικανικής Auberge Resorts Collection. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Accor έχει μια μικρή παρουσία στο νησί μέσω του brand της Onefinestay, με τρεις πολυτελείς βίλες.

Οι ξένοι παίχτες

Το τοπίο φαίνεται να αλλάζει ραγδαία. Ήδη από τα μέσα του 2021 η εταιρεία Everty ανακοίνωσε την απόκτηση του Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι που διαθέτει 19 σουίτες.

Πριν λίγες ημέρες η Hyatt Hotels ανακοίνωσε το άνοιγμα του νέου ξενοδοχείου Magma Resort Santorini, το οποίο θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της «The Unbound Collection by Hyatt». Θα είναι το πρώτο θέρετρο που συνδέεται με τη Hyatt στα ελληνικά νησιά και θα διαθέτει 59 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών. Η συμφωνία έγινε μέσω θυγατρικής της με την Thera Island Suites SA, ιδιοκτήτες του Magma και της SWOT Hospitality και έχει μορφή franchise. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει το 2022.

Η Hilton, επίσης μέσω συμφωνίας franchise με την εταιρεία Alexandros Ltd, θα ανοίξει την άνοιξη το «Sea Breeze Santorini Beach Resort», το οποίο θα λειτουργεί κάτω από το brand «Curio Collection by Hilton». Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 37 δωμάτια.

Το πρώτο της ξενοδοχείο και εστιατόριο στην Ελλάδα ανοίγει αυτό το καλοκαίρι η Nobu Hospitality, που ανήκει στο σταρ του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον σεφ και επιχειρηματία Nobu Matsuhisa και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper. Το Nobu Hotel and Restaurant Santorini βρίσκεται στο Ημεροβίγλι και θα περιλαμβάνει ένα εστιατόριο Nobu και πέντε πολυτελείς βίλες με πισίνα.

Οι εγχώριοι παίχτες

O όμιλος της Donkey Hotels, της οικογένειας Ιωάννου, ανακοίνωσε το άνοιγμα του μεγαλύτερου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, που θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2022. Το «NOŪS», θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της YES! HOTELS θα διαθέτει 121 δωμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων με ιδιωτικές πισίνες.

Τον Μάιο του 2022, θα ανοίξει και το νέο eco-conscious boutique resort της COCO-MAT στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Το νέο resort θα ακολουθεί πιστά τα πρότυπα βιωσιμότητας, διαθέτοντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα