Διστακτικοί οι Ευρωπαίοι στις νέες κρατήσεις διακοπών λόγω πολέμου

Διστακτικοί οι Ευρωπαίοι στις νέες κρατήσεις διακοπών λόγω πολέμου
Τουρίστες Unsplash

Τι έδειξε η έρευνα του ECTAA. Πότε θα αυξηθεί η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.

To “δισταγμό” των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν νέες κρατήσεις, στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών, με εξαίρεση τη Γαλλία και την Ιταλία ως προορισμούς κατέγραψε η έρευνα των Συνδέσμων-μελών της ECTAA του ευρωπαϊκού φορέα που εκπροσωπεί τον οργανωμένο τουρισμό.

Τα στοιχεία έδειξαν ακόμη πλήρη παύση της ζήτησης για ταξίδια στις γειτονικές στην Ουκρανία χώρες, δηλαδή Βουλγαρία, Πολωνία, Φινλανδία. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκα στη νέα σύσκεψη της ECTAA και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού της ECTAA και προέδρου του ΗΑΤΤΑ κ. Νίκου Κελαϊδίτη, για τη συλλογική διαχείριση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Σε ανακοίνωση του ο ΗΑΤΤΑ, σημειώνει ακόμη ότι το κόστος των ταξιδιών αναμένεται να αυξηθεί μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων, ενώ, παράλληλα, το καθεστώς των “ευέλικτων κρατήσεων” και η τάση των ταξιδιωτών για κρατήσεις τελευταίας στιγμής “last minute” που καθιερώθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 είναι βέβαιο πως θα διατηρηθούν.

Οι δράσεις που έχουν αποφασισθεί από την ECTAA για την αντιστάθμιση του δυσμενούς κλίματος για τον τουρισμό, εστιάζονται στην προώθηση της Ευρώπης σε μακρινές αγορές ως ενιαίου και κυρίως ασφαλούς προορισμού, καθώς και στη διεκδίκηση ενός πλαισίου στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο αρνητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα