Εκατοντάδες πτήσεις ακύρωσε η “Ελπίδα” – Λήγει η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Εκατοντάδες πτήσεις ακύρωσε η “Ελπίδα” – Λήγει η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
Το "Ελ. Βενιζέλος" εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίδα INTIME NEWS

Προς ομαλοποίηση η κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας.

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προγράμματα των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου από τη Δευτέρα εκατοντάδες δρομολόγια ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών ακυρώθηκαν εξ’ αιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Σήμερα, Τετάρτη υπάρχουν μεν πτήσεις από και προς το Ελ. Βενιζέλος που δεν θα πραγματοποιηθούν, όμως δε οι περισσότερες θα εκτελεστούν κανονικά. Η AEGEAN έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει περισσότερες από 110 πτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για σήμερα, με μικρό αριθμό να ματαιώνονται.

Η πολυήμερη ταλαιπωρία των επιβατών φαίνεται να λήγει και η κίνηση στο αεροδρόμιο να επανέρχεται πλήρως στην κανονικότητα ίσως και από αύριο. Τα ραγδαία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν μόνο την Aegean να ακυρώσει τις προηγούμενες 2 μέρες περισσότερες από 200 πτήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν οι μισές από όσες αρχικά είχαν προγραμματιστεί. Τα προβλήματα εντοπίσθηκαν τόσο στον καιρό, όσο και στις δυσκολίες μετάβασης στο αεροδρόμιο, επιβατών και προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών.

Πολλοί αερομεταφορείς φρόντισαν για τη διαμονή και την διατροφή των επιβατών τους, που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους. Η AEGEAN κατάφερε να εξασφαλίσει τη διαμονή σε περίπου 850 επιβατών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα ενώ αντίστοιχη μέριμνα έλαβε και για όσους εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια αναχώρησής τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εταιρεία εξασφάλισε τη διατροφή όλων όσων παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο μέσω voucher που διέθεσε στους επιβάτες, ενώ άνοιξε το lounge της και σε ειδικές κατηγορίες επιβατών, όπως οικογένειες, επιβάτες με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, που δεν μπορούσαν να διοχετευτούν σε ξενοδοχεία.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντάθηκε όταν άρχισαν να εξαντλούνται οι προμήθειες των καταστημάτων του αεροδρομίου, καθώς δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οχήματα για την τροφοδοσία τους. Την ίδια ώρα, εκτός από επιβάτες στο αεροδρόμιο έσπευδαν και απλοί πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική οδό και ήθελαν να προστατευθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα