Υπ. Τουρισμού: Ενισχύεται ο συνεδριακός τουρισμός

Υπ. Τουρισμού: Ενισχύεται ο συνεδριακός τουρισμός

Συνάντηση εργασίας της γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής με την πρόεδρο του HAPCO.

Στη βέλτιστη οργάνωση και απελευθέρωση των προοπτικών του συνεδριακού τουρισμού στοχεύει να συμβάλλει αποτελεσματικά το Υπουργείο Τουρισμού, αφού ο κλάδος διαθέτει πολλά περιθώρια ακόμα ανάπτυξης και συνεισφοράς στην εθνική οικονομία.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, κατά τη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES κ. Ειρήνη Τόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις για τη διαρκή ενίσχυση του συνεδριακού τουριστικού προϊόντος, όπως και την ανάδειξη της συμβολής του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς αποτελεί πηγή εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους για το κράτος και τις τοπικές αρχές, ενισχύει την απασχόληση και διαφημίζει τον τόπο μας διεθνώς.

Αντιστοίχως η πρόεδρος του HAPCO αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου με την ελληνική Πολιτεία για τη συνδιαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την ανάπτυξη της MICE αγοράς (Meetings, Incentives, Congresses, Events), όσο και την ρύθμιση των χορηγιών και των επιχορηγήσεων στον συνεδριακό τουρισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα