Κακοκαιρία: Jet2 και TUI ακυρώνουν πτήσεις με τουρίστες προς Σκιάθο

Κακοκαιρία: Jet2 και TUI ακυρώνουν πτήσεις με τουρίστες προς Σκιάθο
Αεροσκάφος της TUI (φωτο αρχείου) iStock

Οι δύο μεγάλοι tour operators προχώρησαν σε ακύρωση των πτήσεων προς τη Σκιάθο λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στη Σκιάθο ανάγκασαν τους δυο μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς tour operator, Jet2 και TUI, να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις τους προς Σκιάθο για σήμερα Τετάρτη, αλλά και χτες Τρίτη.

Στις πτήσεις που επηρεάστηκαν συμπεριλαμβάνεται και μια της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, από το Στάνστεντ της Αγγλίας, που λόγω καιρού προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οι επιβάτες έμειναν τελικά σε ξενοδοχεία της πόλης, για να επιστρέψουν τελικά πίσω.

Βρετανοί τουρίστες από τη Σκιάθο κατέκλισαν τα social media με εικόνες και βίντεο από τις πλημμύρες, με πολλούς από αυτούς να λένε ότι έχουν εγκλωβιστεί και ότι ακόμα και κάποια ξενοδοχεία φιλοξένησαν οικογένειες από ντόπιους, που είχαν κινδυνεύσει στα σπίτια τους. Τα δημοσιεύματα στα βρετανικά μέσα αναφέρουν μαρτυρίες από ταξιδιώτες που είναι στο νησί, ενώ τονίζουν ότι οι πλημμύρες ήρθαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Jet2, οι πελάτες της που βρίσκονταν στη Σκιάθο ενημερώθηκαν για την κατάσταση, ενώ τους έγινε σύσταση να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η τουριστική εταιρεία είπε ότι καταβάλετε κάθε προσπάθεια, ώστε όλοι να επιστρέψουν στην παρτίδα τους με ασφάλεια. Λόγω των συνθηκών, η Jet2 ακύρωσε όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη Σκιάθο την Τρίτη και τις πέντε πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για το νησί σήμερα Τετάρτη.

Η TUI ακύρωσε τρεις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για το νησί χτες Τρίτη 5/9 και ενημέρωσε εκείνους που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Σκιάθο στις 5 ή 6 Σεπτεμβρίου, να τροποποιήσουν τις διακοπές τους δωρεάν. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αλλάξουν προορισμό, ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδέψουν.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε τη Ταξιδιωτική Οδηγία του προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι «Δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών, επηρεάζουν ορισμένες περιοχές. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα