Μέσι, Ρονάλντο, Μπέκαμ και άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου επενδύουν σε ξενοδοχεία – Ποιος Έλληνας εμπλέκεται

Μέσι, Ρονάλντο, Μπέκαμ και άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου επενδύουν σε ξενοδοχεία – Ποιος Έλληνας εμπλέκεται
Πολυτελές ξενοδοχείο Getty Images/iStockphoto

Σε ξενοδοχειακές επενδύσεις έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια οι πλουσιότεροι και διασιμότεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Ποιος Έλληνας έχει "μεταφέρει" το εστιατόριο του σε ένα από αυτά.

Τα μυθικά ποσά που εισπράττουν στη σύντομη καριέρα τους οι μεγαλύτεροι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, επενδύονται και στα ξενοδοχεία, με τους δύο πιο διάσημους αθλητές του σπορ να έχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιο τους καταλύματα, ενώ ετοιμάζονται και για νέα. Πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές βγάζουν τόσα πολλά χρήματα που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.

Μέσι, Ρονάλντο, Μπέκαμ και άλλοι εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία τους για να χτίσουν τα brands τους, αφού είναι ευρέως γνωστοί ακόμη και από ανθρώπους που δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε τέτοιου είδους συνεργασίες, καθώς προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και οι ποδοσφαιριστές τα χρήματα και τη φήμη. Τουλάχιστον επτά διάσημοι παίχτες, που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ή έχουν ήδη εγκαταλείψει το σπορ, ασχολούνται με τα ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προσδοκώντας έσοδα και διατήρηση της φήμης τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Βασίλης Τσιλιχρήστος

O Πορτογαλικός τουριστικός όμιλος Pestana διαθέτει μεταξύ άλλων την αλυσίδα ξενοδοχείων της Pestana Hotels and Resorts με 100 ξενοδοχεία. Το 2015, ο Όμιλος Pestana συνεργάστηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να ανοίξει μια αλυσίδα ξενοδοχείων με την επωνυμία CR7. Τα πρώτα δύο ξενοδοχεία άνοιξαν το 2016 στο στην Πορτογαλία και ακολούθησαν άλλα δύο στη Νέα Υόρκη και την Ισπανία. Σήμερα διαθέτει 5 ξενοδοχεία, με το τελευταίο απόκτημα του να βρίσκεται στο Μαρακές του Μαρόκο.

Στο project αυτό εμπλέκεται και ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας της εστίασης και διάσημος Dj Βασίλης Τσιλιχρήστος, ο οποίος έχει αναλάβει να δημιουργήσει στο roof garden του ξενοδοχείου το θρυλικό «Privilege», ένα εστιατόριο-club, στα πρότυπα του Αθηναϊκού. Θα σερβίρει ελληνική-μεσογειακή κουζίνα, ενώ οι μουσικές και το όλο στυλ θα επιμελείται ο ίδιος και η ομάδα του. Οι συχνές επισκέψεις του Ρονάλντο στη Μύκονο για διακοπές έφεραν τη γνωριμία με τον Β. Τσιλιχρήστο και ακολούθησε η συνεργασία τους.

Ο Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, έχει εδώ και κάποια χρόνια ασχοληθεί με τα ξενοδοχεία. Συνεργάστηκε με το Majestic Hotel Group το 2017, για να δημιουργήσει μια αλυσίδα ξενοδοχείων με την επωνυμία MIM. Αυτή τη στιγμή διαθέτει πέντε ξενοδοχεία, 4 αστέρων σε διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ισπανία, Βαρκελώνη, Ίμπιζα, Μαγιόρκα, στο Baqueira δίπλα σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, στην Ανδαλουσία, ενώ ετοιμάζει και ένα νέο στην Ανδόρα.

Το ξενοδοχείο MIM Andorra, θα είναι το πρώτο 5 αστέρων της αλυσίδας Μέσι και θα διαθέτει 28 δωμάτια, καθώς και χώρο ευεξίας και γυμναστήριο. Το εστιατόριο του Hincha’s Nandu Jubany θα προσφέρει τα αγαπημένα πιάτα του Μέσι, που προέρχονται από την αργεντίνικη κουζίνα, πίτσες με προζύμι κ.α. Τη διαχείριση των ξενοδοχείων έχει ο αδελφός του Μέσι, Ροντρίγκο Μέσι

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Αέρα Λονδίνου θέλησε να μεταφέρει στο Μακάο ο παλαίμαχος πλέον θρύλος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το «The Londoner Macao», είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την Sands Resorts και έχει πολλά βρετανικά στοιχεία που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Μπέκαμ.

VisualMedia

Οι Suites by David Beckham δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία εσωτερικού σχεδιασμού του Λονδίνου, David Collins Studio, και είναι οι πρώτες σουίτες σχεδιασμένες από διασημότητες στο Μακάο. Οι 14 σουίτες διαθέτουν από ένα έως τρία υπνοδωμάτια, διακοσμημένες με το απαιτητικό στυλ και την κομψότητα του Βρετανού σταρ και διαθέτουν όλες τις ανέσεις που απολαμβάνει όταν ταξιδεύει.

Γκάρι Νέβιλ και Ράιαν Γκιγκς

Ο Gary Neville και ο Ryan Giggs συναντήθηκαν το 2019 για να λανσάρουν το Hotel Football στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το πολυτελές ξενοδοχείο των 4 αστέρων, που διαθέτει 40 δωμάτια και σουίτες, έχει σήμερα πολλά προβλήματα.

Το επιχειρηματικό εγχείρημα που διευθύνουν οι δυο πρώην συμπαίκτες φέρεται να έχει χάσει πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες τα τελευταία δύο χρόνια. Το ξενοδοχείο είναι μέρος του Old Trafford Supporters Club που ξεκίνησε το 2012, φαίνεται να έχει δυσκολευτεί τα τελευταία χρόνια με την πανδημία και ύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Star, το Hotel Football έχασε 1,1 εκατ. λίρες το 2021 και 2,1 εκατ. λίρες το προηγούμενο έτος.

Λουίς Φίγκο

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, Λουίς Φίγκο, άνοιξε ένα ξενοδοχείο στην πατρίδα του την Πορτογαλία το 2013, όντας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το Suites Alba Resort βρίσκεται νότια στην πόλη Λαγκόα, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων με θέα στη Θάλασσα του Βόρειου Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα