Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι οι άνθρωποι και το περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι οι άνθρωποι και το περιβάλλον
Τουρισμός στην Αθήνα George Vitsaras / SOOC

Τα μηνύματα για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχουν κοινό σύνθημα το Rethink Tourism.

Ο επαναπροσδιορισμός του τουρισμού – Rethink Tourism – είναι το κεντρικό μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που εκπέμπεται από όλο τον κόσμο.

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία στον τουρισμό είναι οι άνθρωποι του και ο πλανήτης. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την καλύτερη υποστήριξη και για τα δύο. Το #RethinkingTourism δεν πρέπει να μείνει στα λόγια», αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili στο κεντρικό μήνυμα του για την ημέρα, καλώντας τη βιομηχανία να ακολουθήσει τους νέους στόχους για ένα βιώσιμο τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που επισκέφτηκε σήμερα εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε: “Ας μη ξεχνάμε όλοι μας ότι ο Τουρισμός είναι άνθρωποί του που εργάζονται σκληρά για να κινηθεί η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας”.

Με αφορμή την Ημέρα η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου δήλωσε: «Σήμερα η Ελλάδα ενώνεται με τον υπόλοιπο κόσμο, για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και να … «ξανασκεφτεί/επαναπροσδιορίσει» τη τουριστική στρατηγική και τις προτεραιότητες ανάπτυξης του Ελληνικού τουρισμού. Ήρθε ο καιρός να σχεδιάσουμε την μετάβασή μας από το βιώσιμο σε ένα πιο αναγεννητικό και πιο ουσιαστικό μοντέλο τουρισμού που θα ενδυναμώνει την ανθεκτικότητα των προορισμών και την βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών».

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης στη δήλωση του επεσήμανε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2022 συμπίπτει φέτος με ένα νέο έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Ο λόγος δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε ο τουρισμός μας ή τα ρεκόρ του 2019 που πιθανότατα θα ξεπεράσουμε, αλλά ότι από το απόλυτο μηδέν στο οποίο βρεθήκαμε τον Μάρτιο του 2020, ελέω πανδημίας, καταφέραμε φέτος, μέσα σε δυο χρόνια, να επιτύχουμε την ολική επαναφορά του σημαντικότερου κλάδου της ελληνικής οικονομίας».

Ο ΕΟΤ συμμετέχει στον εορτασμό καλώντας τους ταξιδιώτες μέσω των κοινωνικών δικτύων του visitgreece.gr να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους με το hashtag: #rethinktourism, που θα δείχνει πώς ονειρεύονται τον τουρισμό στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δήλωσε: «O ελληνικός τουρισμός, παρά τις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, κατέγραψε ισχυρή ανάκαμψη τη φετινή χρονιά, ανακτώντας πλήρως, σε ότι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, τα προ της πανδημίας επίπεδα. Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση ανέδειξε ζητήματα που απασχολούν τόσο τον ελληνικό, όσο και τον διεθνή τουρισμό, όπως οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ η ενεργειακή κρίση, η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων, καθώς και ο κίνδυνος για οικονομική επιβράδυνση, δημιουργούν νέα δεδομένα στην προσπάθεια για τη διατήρηση της ανάκαμψης. Ως πιο πρόσφατες προκλήσεις, η σοβαρή συμφόρηση στα διεθνή αεροδρόμια και οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τουρισμό.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη για μία ακόμη χρονιά συγκυρία, το θέμα «Rethink Tourism» για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα