Ποια ισραηλινή εταιρεία μπαίνει στην αγορά φιλοξενίας Αθήνας και Κρήτης – Το νέο ξενοδοχείο στην Ομόνοια

Ποια ισραηλινή εταιρεία μπαίνει στην αγορά φιλοξενίας Αθήνας και Κρήτης – Το νέο ξενοδοχείο στην Ομόνοια

Η Finders δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας από το 2014 και είναι η εταιρεία που «έφερε» στην Ελλάδα τoν βασικό επενδυτή των Brown Hotels. Πλέον κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά φιλοξενίας με ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Με ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κρήτη, αλλά και κτίρια με διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης διευρύνει τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα η ισραηλινή εταιρεία Finders, που άνοιξε τα γραφεία της σε Τελ Αβίβ και Αθήνα το 2014.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των ακινήτων, είναι εκείνη που έφερε στη χώρα μας τους βασικούς επενδυτές που ελέγχουν το fund της ξενοδοχειακής αλυσίδας της Brown Hotels, συστήνοντας τους και τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας. Η Finders που ιδρύθηκε και διοικείται από τον Amir Mamou, διαχειρίζεται σήμερα κεφάλαια ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, που ανήκουν σε 5 ιδιωτικά funds του Ισραήλ, από 10 εκατ. ευρώ έκαστο.

Από το 2014, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 αγοραπωλησίες στην Ελλάδα, έχοντας πάνω από 130 πελάτες. Στο χαρτοφυλάκιο της σήμερα διαθέτει 19 ακίνητα, εκ των οποίων τα 8 είναι μεγάλα, εμπορικά κτίρια και τα υπόλοιπα διαμερίσματα, συνολικής αξίας περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Στα γραφεία της Αθήνας απασχολεί 7 άτομα προσωπικό, ανάμεσα του η διευθύντρια Επιχειρήσεων κα. Ειρήνη Παναγοπούλου, έμπειρο στέλεχος της ξενοδοχειακής αγοράς. Όπως η ίδια δηλώνει η απόφαση της Finders να μπει στην αγορά φιλοξενίας είναι στρατηγική και η Ελλάδα προσφέρεται για αυτό το νέο εγχείρημα της Findres.

Άνοιγμα στα ξενοδοχεία

Το 2022 η Findrers, αποφάσισε στρατηγικά να μπει στο χώρο της φιλοξενίας, αλλά και στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης με δικά της ακίνητα. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής το πρώτο της ξενοδοχείο, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη. Πρόκειται για ένα κτίριο γραφείων και καταστημάτων που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’50, το οποίο εξαγοράστηκε από την εταιρεία για να αποτελέσει το πρώτο της ξενοδοχείο.

Στο 7όροφο κτήριο θα δημιουργηθούν 49 δωμάτια, ιδιαίτερα ευρύχωρα, με το μικρότερο να είναι 27 τ.μ., ενώ στον 8ο όροφο θα κατασκευαστεί και η πρώτη πισίνα στην περιοχή της Ομόνοιας, λόγος για τον οποίο γίνονται σημαντικά έργα περαιτέρω στήριξης του κτιρίου.

Θα δημιουργηθεί γυμναστήριο, ενώ στο ισόγειο θα διαμορφωθεί ο χώρος της ρεσεψιόν, ένα σημείο εστίασης για πρωινό και φαγητό, καθώς και τα γραφεία της Finders.

H εταιρεία σκοπεύει στο ίδιο σημείο, να φτιάξει το πρώτο Finders Real Estate Hub, όπου θα διαθέτει τα δικά της ακίνητα προς ενημέρωση του κοινού, αλλά και θα φιλοξενεί ανεξάρτητους μεσίτες που θέλουν να συναντήσουν τους πελάτες τους. Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει για την προσεχή σεζόν, μέσα στο καλοκαίρι, με τη διαχείριση του να αναλαμβάνει μεγάλη ελληνική εταιρεία μάνατζμεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Finders είναι ο διακεκριμένος έλληνας καλλιτέχνης Kirios Criton, ο οποίος και θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο Installation για την είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ έργα του θα κοσμούν τα δωμάτια και θα διατίθενται και για πώληση. Το ξενοδοχείο, θα είναι smart hotel, με το σύνολο των λειτουργιών του να γίνονται ανέπαφα, μέσω cloud εφαρμογής, από το στάδιο της κράτησης, το check in, η αγορά εκδρομών, κ.α., μέχρι και το check out.

Η εταιρεία αγόρασε ακόμη το μικρό ξενοδοχείο «Πριγκηπικόν» της οδού Βερανζέρου, που σύντομα πρόκειται να ανακαινίσει ριζικά για να λειτουργήσει του χρόνου. Ακόμη, ενοικίασε κτίριο στην οδό Χαλκοκονδύλη που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και το οποίο επίσης θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Η Finders βρίσκεται στην τελική φάση της μακροχρόνιας ενοικίασης γειτνιαζόντων κτιρίων επίσης στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα ενοποιήσει και θα δημιουργήσει ξενοδοχείο.

Ολόκληρα κτήρια με διαμερίσματα για βραχυχρόνια μίσθωση

Η εταιρεία διευρύνει τη δραστηριότητα της και στα διαμερίσματα τα οποία θα διαθέτει για βραχυχρόνια μίσθωση. Αναλυτικά στην οδό Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, η Finders μετασκευάζει κτίριο για να δημιουργήσει περίπου 17 διαμερίσματα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σε κτίριο στο Γκάζι, αλλά και στον Κολωνό με 11 διαμερίσματα. Μέχρι το τέλος του 2024 η εταιρεία στοχεύει να έχει στο χαρτοφυλάκιο της 40 διαμερίσματα, όχι μόνο σε ολόκληρα κτίρια αλλά και ανεξάρτητα, τα οποία θα δώσει επίσης για διαχείριση σε εξειδικευμένη εταιρεία.

Σημαντική δραστηριότητα στην Κρήτη

Εκτός από την Αθήνα, έντονη ήταν από την αρχή η δραστηριότητα της εταιρείας και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Η Finders διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο βίλες προς πώληση στο νομό, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές αγοραπωλησίες. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, εξαγόρασε το κλειστό ξενοδοχείο «Skakaki Beach», στην περιοχή Σφακάκι, το οποίο θα ανακαινίσει ριζικά και θα δημιουργήσει βίλες. Πρόσφατα η εταιρεία αγόρασε δύο οικόπεδα στα Χανιά, δίπλα στην κωμόπολη Καλύβες, όπου θα αναπτύξει επίσης βίλες για βραχυχρόνια μίσθωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα