Ποια ιστορικά ξενοδοχεία σε Πάτμο και Μάνη μπαίνουν στο χάρτη κορυφαίων ξένων αλυσίδων

Διαβάζεται σε 4'
Ποια ιστορικά ξενοδοχεία σε Πάτμο και Μάνη μπαίνουν στο χάρτη κορυφαίων ξένων αλυσίδων

Δύο, μη κύριοι, ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αποκτούν για πρώτη φορά ξενοδοχεία που θα λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των κορυφαίων διεθνών αλυσίδων Marriott και Radisson.

Συνεχίζεται η επέκταση των μεγάλων ξένων ξενοδοχειακών αλυσίδων στη χώρα μας, οι οποίες πλέον επιλέγουν «εναλλακτικούς» προορισμούς για τα διάφορα brands τους, τάση που φαίνεται να ενισχύεται.

Δύο ξενοδοχεία σε Πάτμο και η Λακωνική Μάνη πρόκειται να λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα της Marriott International και της Radisson Hotel Group αντίστοιχα, μπαίνοντας στο χάρτη των μεγάλων ξένων αλυσίδων που ήδη έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα μας. Εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που είναι μέλη στα προγράμματα προνομίων των δύο εταιρειών, όχι μόνο θα γνωρίσουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, αλλά και τους προορισμούς που τα φιλοξενούν. Κανένα από τα δύο σημεία δεν διέθετε μέχρι σήμερα ξενοδοχείο που λειτουργούσε κάτω από το όνομα διεθνούς αλυσίδας.

Το Patmos Aktis στη Marriott

Κάτω από το πολυτελές brand The Luxury Collection της Marriott, θα ανοίξει το 2024 το γνωστό ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση που θα προσεγγίσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το πρώην Ξενία της Πάτμου, που βρίσκεται στην ειδυλλιακή παραλία του Γροίκου και λειτουργούσε ως το μοναδικό πεντάστερο στο νησί. Το ξενοδοχείο έχει αγοραστεί πρόσφατα από το επενδυτικό Fund SMERemediumCap (SMERC) και τον επανασχεδιασμό του έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία Stylianidis Vaggelis Architects και Anastassiadis Architecture & Design.

Στη νέα του μορφή το Patmos Aktis, Α Luxury Collection Resort & Spa, θα περιλαμβάνει 56 δωμάτια, σουίτες και βίλες, με επιπλέον δωμάτια να προστεθούν το 2025. Ακόμη, ένα επώνυμο εστιατόριο τοπικής κουζίνας με σύγχρονη ματιά και ένα μπαρ, καθώς και μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα στην παραλία, με αυθεντική δωδεκανησιακή κουζίνα. Το ανανεωμένο Spa του ξενοδοχείου θα προσφέρει ειδικές θεραπείες και προγράμματα.

«Φέρνοντας την Luxury Collection στο ειδυλλιακό νησί της Πάτμου στα Δωδεκάνησα η Marriott International εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην πολυτελή φιλοξενία παρέχοντας στους επισκέπτες μας πρόσβαση σε έναν μαγευτικό και σχετικά ανεξερεύνητο προορισμό για να γνωρίσουν την αυθεντική Ελλάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τους ιδιοκτήτες του όμορφου αυτού θερέτρου», τόνισε σε δήλωση της η Helen Leighton, αντιπρόεδρος, Luxury Brands, της Marriott.

Ο Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του SMERC, δήλωσε: «Τα εγκαίνια του Patmos Aktis, A Luxury Collection Resort & Spa, Greece θα σηματοδοτήσουν ένα σημαντικό ορόσημο για το νησί της Πάτμου και έναν στρατηγικό θρίαμβο για το ξενοδοχείο. Ανυπομονούμε να δούμε την ανάδειξη της φήμης της Πάτμου ως πολυτελούς τουριστικού προορισμού και να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Marriott International είναι ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα μεταξύ των διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων, με μερίδιο 20% των ξενοδοχειακών δωματίων, ενώ μόλις 9 χρόνια πριν, το 2014 δεν είχε καν παρουσία στην ελληνική αγορά.

Η Radisson στη Λακωνική Μάνη στο ιστορικό Lakonis

Στη Λακωνική Μάνη ο Όμιλος Radisson Hotel Group πρόκειται να ανοίξει το 2025 το νέο του Radisson Blu Resort, που θα αποτελέσει το πέμπτο κατά σειρά ξενοδοχείο Radisson Blu στη χώρα. Πρόκειται για την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου «Hotel Lakonis», που είναι εγκαταλελειμμένο για πάνω από 20 χρόνια, ενώ στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει ακόμη και αστέρες του Χόλυγουντ όπως η Σοφία Λόρεν και η Αντζελίνα Τζολύ. Το ξενοδοχείο αγοράστηκε στο τέλος του 2018 από οικογένεια Βαλιώτη.

Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 150 δωμάτια, all-day εστιατόριο, το εστιατόριο με βεράντα δίπλα στη θάλασσα και μπαρ στην πισίνα. Ακόμη θα διαθέτει εσωτερικό κέντρο ευεξίας, ενώ οι εγκαταστάσεις του θα προσφέρουν τη δυνατότητα επαγγελματικών συναντήσεων στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων και κέντρων εκδηλώσεων.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Vema Tourism Enterprises S.A. Η κα. Αικατερίνη Βαλιώτη, Managing Partner των εταιρειών ιδιοκτησίας και ανάπτυξης του ξενοδοχείου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητική η συνεργασία μας με το Radisson Hotel Group για την ανάπτυξη του πρώτου διεθνώς αναγνωρισμένου ξενοδοχείου Radisson στη Λακωνική Μάνη, στην καρδιά της Πελοποννήσου. Η αδιάλειπτη υποστήριξη της ομάδας του Ομίλου και η συνεχής επέκτασή του στην Ευρώπη, με νέες τουριστικές μονάδες και θέρετρα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των επισκεπτών, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην απόφασή μας να συνεργαστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία της φιλοξενίας στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Elie Milky, Vice President Development, Radisson Hotel Group σε δήλωση του τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας για τη διεύρυνση της παρουσίας της στην Ελλάδα .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα