Ποια πολυτελή και διάσημα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες

Ποια πολυτελή και διάσημα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες
Ikos Odisia

Από το κορυφαίο brand της One&Only σε Αθήνα και Κέα, μέχρι το νέο Ikos στη Κέρκυρα, ο "ξενοδοχειακός ουρανός της Ελλάδας θα βρέξει πολλά αστέρια" στο επόμενο διάστημα.

Τους επόμενους μήνες μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 η Ελλάδα πρόκειται να προσθέσει το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της αρκετά πολυτελή, υπερπολυτελή και παγκοσμίως διάσημα ξενοδοχειακά brands και ξενοδοχεία, με κορυφαία άφιξη αυτή της Αθηναϊκής Ριβιέρας που θα εμπλουτίσει σύντομα στο χάρτη της με το One & Only Aesthesis.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επιχειρηματίες για την ξενοδοχειακή αγορά της χώρας μας παραμένει έντονο, με πολλά από τα projects που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, να παίρνουν άμεσα «σάρκα και οστά». Οι πολύ καλές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό φέτος, η μεγάλη δημοφιλία της χώρας ανάμεσα στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που είναι άφθονες, είναι τα κύρια στοιχεία που προωθούν την ολοκλήρωση των διαφόρων έργων που έχουν προγραμματισθεί.

Μέχρι της αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει στην Αθήνα, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο NYX, στη θέση του Esperia Palace στην οδό Σταδίου στο Σύνταγμα, από τον Ισραηλινό όμιλο Fattal Hotel. Την τελευταία στιγμή το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ στο οποίο ανήκει το κτίριο, απέρριψε ομόφωνα την αλλαγή του ονόματος του ξενοδοχείου σε “NYX Athens Hotel”, για να βρεθεί τελικά μια μέση λύση πριν από λίγες ημέρες. Το όνομα θα είναι «NYX Esperia Palace Hotel Athens».

Η ολική μεταμόρφωση του κόστισε πάνω από 20 εκατ. ευρώ και στη νέα του μορφή θα περιλαμβάνει 217 δωμάτια και σουίτες, εστιατόρια και μπαρ. Το δεύτερο NYX θα ανοίξει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του έτους, στον αριθμό 1 της Τσιμισκή και θα διαθέτει 135 δωμάτια. Μέσα στο 2023 αναμένεται και το λανσάρισμα του νέου αποκτήματος της Fattal στο Ναύπλιο, του Kandia’s Castle Resort, με 137 δωμάτια.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ανοίξει το The Social Kolonaki Athens Hotel, μέλος της Radisson Individuals. Με έδρα την οδό Βουκουρεστίου στην καρδιά της Αθήνας, το The Social, θα είναι και το πρώτο branded ξενοδοχείο στο συγκεκριμένο δρόμο. Το επταώροφο ξενοδοχείο, με urban ύφος στους εσωτερικούς χώρους, θα προσφέρει 24 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής σουίτας, καθώς και ένα μοντέρνο εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο.

Το κορυφαίο One & Only στη Γλυφάδα

Η παγκόσμια ξενοδοχία σίγουρα θα στρέψει το βλέμμα της στην Αθήνα κατά το άνοιγμα του νέου resort της υπερπολυτελούς αλυσίδας One & Only Resorts. H ιδιοκτήτρια εταιρεία τους Kerzner International αναπτύσσει το νέο θέρετρο σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality στα 21 στρέμματα στα πρώην «Αστέρια Γλυφάδας», με το άνοιγμα να του One&Only Aesthesis να υπολογίζεται στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Όπως έχει ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει 127 δωμάτια, σουίτες και ιδιωτικές βίλες σχεδιασμένες να πλαισιώνουν τη φυσική ομορφιά της αθηναϊκής ακτογραμμής. Η αρχιτεκτονική τους θα είναι ένας φόρος τιμής στο ντιζάιν των μέσων του αιώνα με ψηλά ταβάνια, με απαλούς τόνους και μοτίβα. Στις εγκαταστάσεις του θα περιλαμβάνεται το Chenot Spa εμπνευσμένο από το φυσικό περιβάλλον και παραδοσιακές πρακτικές και θα προσφέρει μια αυθεντική ελληνική εμπειρία ευεξίας.

Το One & Only Kea στο νησί της Τζιας αναμένεται επίσης να ανοίξει μέσα στο 2023, ενώ ήδη πωλούνται οι πολυτελής βίλες που βρίσκονται γύρω από αυτό.

Εξωτική προσθήκη στη Μεσσηνία

Στην Costa Navarino θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα, μετά το W Hotel, και η Mandarin Oriental. Το κορυφαίο brand θα ανοίξει μέσα στο 2023, στην περιοχή Navarino και θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ.

Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη

Συνεχίζονται οι αφίξεις πολυτελών ξενοδοχειακών brands στην Κρήτη, που ξεκίνησαν ήδη από φέτος. Για την ερχόμενη σεζόν το ντεμπούτο του στο νησί θα κάνει ο όμιλος της IHG Hotels & Resorts με το πρώτο InterContinental Resort Crete, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. To νέο ξενοδοχείο πρόκειται να ανοίξει την άνοιξη του 2023, με 205 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές βεράντες – και τα μισά με ιδιωτικό τζακούζι και θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου. Θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, τρία μπαρ και μια σειρά από εγκαταστάσεις, όπως, εσωτερικό σπα, πισίνας υπερχείλιση και πισίνα στον τελευταίο όροφο.

Nέο Ikos για την Κέρκυρα

Τον Μάιο του 2023 θα ανοίξει στην Κέρκυρα το Ikos Odisia, το δεύτερο Ikos που ανοίγει στο νησί. Βρίσκεται σε έναν απομονωμένο κόλπο απέναντι από το Ikos Dassia και θα διαθέτει 390 δωμάτια και σουίτες, σε χαμηλά κτίρια σε μια έκταση 60 στρεμμάτων. Θα διαθέτει ακόμη πέντε à la carte εστιατόρια και 10 πισίνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα