Πολυεπίπεδη συνεργασία στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Πολυεπίπεδη συνεργασία στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Σημαντικές συναντήσεις και συμφωνίες έγιναν από τους εκπροσώπους των δύο χωρών στο Ριάντ.

Η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σαουδική Αραβία, αλλά και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν εκτενώς στο κοινό Επιχειρηματικό Φόρουμ των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ.

Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τη συμμετοχή των υφυπουργών Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων είχε σημαντικές επαφές με κυβερνητικούς φορείς της Σαουδικής Αραβίας, ένω έγιναν 300 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρήσεων.

Βασικός πυλώνας της συνεργασίας είναι ο τομέας του Τουρισμού, στον οποίο και οι δυο πλευρές εντόπισαν σπουδαίες ευκαιρίες για το άμεσο μέλλον. Η κα. Ζαχαράκη, στις συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού Ahmed Al Khateeb, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της Ελλάδας για τον εγκαινιασμό νέων απευθείας πτήσεων προς Μύκονο και Σαντορίνη, επέμεινε στην ανάγκη περαιτέρω αύξησής τους προς περισσότερους προορισμούς, δεδομένου του μεγάλου διαπιστωμένου ενδιαφέροντος πολιτών της Σαουδικής Αραβίας για διακοπές στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε το ζήτημα της διεύρυνσης της αεροπορικής διασύνδεσης να είναι στην κορυφή της υλοποίησης της διμερούς συνεργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η υφυπουργός Τουρισμού ανέπτυξε τα δεδομένα της δυναμικής ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού το 2021, των νέων μεγάλων επενδύσεων στον τουρισμό, αλλά και των επιτυχημένων ήδη συνεργασιών επιχειρηματιών των δύο χωρών. Σε αυτή τη βάση, τόνισε ότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για τουριστικές επενδύσεις, δεδομένου ότι το 2022, παρά τις προκλήσεις, οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά θετικές για την εξέλιξη του τουρισμού (αυξημένες προκρατήσεις και κρατήσεις, ταχύτερο άνοιγμα της υψηλής τουριστικής περιόδου, αύξηση θέσεων πολλών αεροπορικών εταιρειών προς Ελλάδα που ξεπερνούν και το 2019).

Από σαουδαραβικής πλευράς, αναγνωρίστηκε τόσο η αντοχή του ελληνικού Τουρισμού στην πανδημική κρίση, όσο και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα