Πόσο κοστίζουν τα ακριβότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται και ποιοι είναι οι πελάτες τους

Πόσο κοστίζουν τα ακριβότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται και ποιοι είναι οι πελάτες τους
Σαντορίνη ISTOCK

Από την ξακουστή Ελούντα, στην Πελοπόννησο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και την Αττική, πολλοί είναι εκείνοι που πληρώνουν για τις διακοπές τους δωμάτια και βίλες, πολλών χιλιάδων ευρώ τη βραδιά.

Ένας σημαντικός και μάλιστα συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων στη χώρα μας, διαθέτει τα δωμάτια του σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές, που στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, δηλαδή του μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αγγίζουν πενταψήφια αλλά και εξαψήφια νούμερα.

Ξένοι τουρίστες από όλο τον κόσμο, φτάνουν στη χώρα μας, με ιδιωτικά αεροσκάφη, πολυτελείς θαλαμηγούς, αλλά και με τακτικές πτήσεις, έχοντας πραγματοποιήσει κρατήσεις σε ξενοδοχεία, πολλών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου η διαμονή τους να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Η Ελούντα στην Κρήτης ήταν για χρόνια συνώνυμο της χλιδάτης ξενοδοχειακής ζωής και παραμένει, αλλά πλέον δεν είναι μόνη της. Ξενοδοχεία στην υπόλοιπη Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ζάκυνθο, τη Χαλκιδική και βέβαια την Αθήνα, έχουν προστεθεί στο ελληνικό ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο με τις ακριβότερες μονάδες.

Πολυτελή διεθνή brands έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια ξενοδοχεία σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς, ή αναλαμβάνουν τη διαχείριση νέων και παλαιότερων μονάδων. Στην Πελοπόννησο στην Costa Navarino υπάρχουν περιμετρικά του συγκροτήματος πολυτελείς βίλες, που ενοικιάζονται σε τιμές ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα ζητήσει ο πελάτης και φυσικά το μέγεθος του καταλύματος. Οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν από προσωπικούς μάγειρες και μπάτλερ, μέχρι οδηγούς.

Η ανάληψη του μάνατζμεντ του Αστέρα Βουλιαγμένης από το υπερπολυτελές παγκόσμιο ξενοδοχειακό brand της Four Seasons, έφερε και φέρνει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εύπορους επισκέπτες. Οι βίλες του, πολλές από τις οποίες έχουν πωληθεί έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, φιλοξενούν οικογένειες Ελλήνων εφοπλιστών, αλλά και Αράβων. Οι τιμές των δωματίων πάντως, στα δύο ξενοδοχεία του Αστέρα, για τον φετινό Ιούλιο ξεκινούν από 1.000 ευρώ.

Η Μύκονος, πετυχαίνει ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα δωμάτια των ξενοδοχείων της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά είναι μεγάλα, ή διαθέτουν ακραία πολυτέλεια. Χτιστά κρεβάτια και μικρά τζακούζι, στριμώχνονται σε χώρους λίγων τετραγωνικών, ενώ και οι ιδιωτικές πισίνες είναι ιδιαίτερα μικρές, με την τιμή της βραδιάς σε πολλές περιπτώσεις να ξεκινούν από 3.100 ευρώ. Η πελατεία της Μυκόνου, είναι νεαρές ηλικίες κυρίως, με πολλά διεθνή σελέμπριτις από όλο τον κόσμο να φωτογραφίζονται στα Ματογιάννια. Ανάμεσα τους ποδοσφαιριστές και άλλοι διάσημοι αθλητές, κορυφαία μοντέλα, αλλά και γόνοι πλούσιων οικογενειών. Παρόμοιο με τη Μύκονο σκηνικό και στη Σαντορίνη, με πολλά ξενοδοχεία, ειδικά πάνω στην καλντέρα να χρεώνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ τη βραδιά.

Στη Ζάκυνθο, γνωστό ξενοδοχείο με βίλες και υψηλές υπηρεσίες χρεώνει από 2.400 ευρώ τη βραδιά για 2 έως 4 άτομα και 17.000 ευρώ τη βραδιά για μια μεγάλη βίλα 8 έως 14 ατόμων.

Στην Ελούντα φυσικά ο μύθος συνεχίζεται. Πριν από λίγες ημέρες πληροφορίες έκαναν λόγο για άφιξη δισεκατομμυριούχου αμερικανίδας, με το ιδιωτικό της τζετ όπου ταξίδευε με την οικογένεια και φίλους, ενώ σε μεγάλο αεροσκάφος έφτασε στην Κρήτη η συνοδεία της που αποτελούνταν από περίπου 70 άτομα.

Εντωμεταξύ, άγνωστο παραμένει αν τα 600 δωμάτια που αναζητούσε η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, για τον Ιούλιο και για 18 ημέρες, τελικά βρέθηκαν, αφού η πρωτεύουσα έχει γεμάτα ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα