Πρωτιά για τα ελληνικά ξενοδοχεία στο γενικό δείκτη ικανοποίησης, όμως Κύπρος και Τουρκία κερδίζουν στα σημεία

Πρωτιά για τα ελληνικά ξενοδοχεία στο γενικό δείκτη ικανοποίησης, όμως Κύπρος και Τουρκία κερδίζουν στα σημεία
Ξενοδοχείο στο Μπόντρουμ της Τουρκίας istock

Η Τουρκία βγήκε πρώτη το Μάιο στο σημαντικό δείκτη ικανοποίησης "σχέση – ποιότητας", με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 3η θέση, μετά την Κύπρο.

Τα ελληνικά και τα κυπριακά ξενοδοχεία βρέθηκαν στην πρώτη θέση το Μάιο, στο γενικό δείκτη ικανοποίησης ανάμεσα στον ανταγωνισμό, με 87%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία με 85%, με την Ιταλία και την Τουρκία να ακολουθούν, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 77%. Στους επιμέρους δείκτες όμως η Τουρκία και η Κύπρος κατέκτησαν όλες σχεδόν τις πρωτιές.

Σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ, το Μάιο που μας πέρασε στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρέθηκε η Τουρκία με 91% και ακολουθούν η Κύπρος με 89% και η Ελλάδα με 86%. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ιταλία και η Ισπανία με 83% αντίστοιχα. Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 88%. Ακολουθεί η Τουρκία και η Κύπρος, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται η Ισπανία και Ελλάδα, ενώ στην τελευταία θέση η Γαλλία.

Πρώτη στην εξυπηρέτηση η Κύπρος

Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στα ξενοδοχεία το Μάιο του ’23, στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κύπρος και η Τουρκία με 91% αντίστοιχα και στη τρίτη θέση η Ελλάδα με 90%. Ακολουθούν η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γαλλία με 80%. Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται η Ιταλία και η Κύπρος και ακολουθεί η Ελλάδα, ενώ στην 4 θέση βρίσκεται η Ισπανία και η Τουρκία.

Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με υψηλό ποσοστό 93%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 92% και στην τρίτη θέση η Ισπανία με 90%. Ακολουθούν η Ιταλία και η Ελλάδα με 89% αντίστοιχα ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γαλλία με 87%. Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία και ακολουθούν η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιταλία και η Ισπανία.

Ποια ξενοδοχεία έλαβαν καλύτερη βαθμολογία

Οι δείκτες ποιότητας των ξενοδοχείων στην Ελλάδα ανά κατηγορία αστεριών το Μάιο ήταν 87%. Τα ξενοδοχεία 5 αστέρων έχουν την υψηλότερη βαθμολογία με 90% και ακολούθησαν τα ξενοδοχεία 4 αστέρων και τριών, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων.

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 96% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 87% και τα ξενοδοχεία 4 αστέρων με 86%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με 85%. Στην κατηγορία δωματίου στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 89%. Ακολουθούν τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων και τα ξενοδοχεία 4 αστέρων. Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται τα πεντάστερα ξενοδοχεία με 93% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων με 92%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων με 89%.

Τα πεντάστερα κερδίζουν στην καθαριότητα

Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρέθηκαν το Μάιο, τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 92% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 3 αστέρων και τα ξενοδοχεία 4 αστέρων. Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, στη δεύτερη τα ξενοδοχεία 5 αστέρων με 91%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται και πάλι τα ξενοδοχεία 5 και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 4 και 1-2 αστέρων, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται τα ξενοδοχεία 3 αστέρων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα