Rostourism: “Μην επισκέπτεστε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας”

Rostourism: “Μην επισκέπτεστε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας”
Κόσμος στο Διεθνές Αεροδρομίου του Βνούκοβο στη Ρωσία AP Photo/Pavel Golovkin

Ισχυρή σύσταση προς ρώσους τουριστικούς πράκτορες και πολίτες από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας.

Να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τους ρώσους τουριστικούς πράκτορες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rosturizm) της Ρωσίας, καλώντας ταυτόχρονα και τους ρώσους πολίτες να μην επισκεφθούν χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η επικεφαλής του Rosturizm Zarina Doguzova δήλωσε ότι απευθύνουν σύσταση στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και σε χώρες της Καραϊβικής, διαδρομή που περνά μέσα από τον κλειστό εναέριο χώρο της ΕΕ και του Καναδά. Μάλιστα διευκρίνισε ότι, ρώσοι τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση εκδρομών σε χώρες που είναι δεν είναι προσβάσιμες για ταξίδια, συνιστάται να επικοινωνούν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να επιλέξουν έναν εναλλακτικό προορισμό.

Αναφορικά με τα ταξίδια αναψυχής, ο Rostourism συνιστά να επιλέγονται χώρες που είναι ανοιχτές και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία. Αυτές οι χώρες είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά από άλλα κράτη. Αρκετές από αυτές τις χώρες συμπεριλαμβανομένων ορισμένων της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι πλέον προσβάσιμες στους τουρίστες λόγω των περιορισμών στους εναέριους χώρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά. Πρόκειται για χώρες όπως η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, η Βενεζουέλα, κ.α.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Υπηρεσίας, υπενθύμισε ότι, εκτός από τις προσβάσιμες ξένες χώρες, οι ρώσοι μπορούν να κάνουν κράτηση για διακοπές στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα