Σε ποιους προορισμούς υπάρχουν ακόμη δωμάτια για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Πόσο κοστίζουν

Σε ποιους προορισμούς υπάρχουν ακόμη δωμάτια για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Πόσο κοστίζουν
Ορεινό χωριό του Πηλίου iStock

Το NEWS 24/7 ερευνά τη διαθεσιμότητα στα καταλύματα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας και τις τιμές των δωματίων.

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλα τα χειμερινά θέρετρα της χώρας, με τα καταλύματα όλων των ειδών στις πόλεις που φιλοξενούν Χριστουγεννιάτικα χωριά να είναι ήδη γεμάτα. Στα περισσότερα χωριά όμως, από την Πελοπόννησο μέχρι τα Ζαγοροχώρια και την Πέλλα, υπάρχουν ακόμη λίγα διαθέσιμα δωμάτια για την εορταστική περίοδο. Ακόμα και στους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχωβα, αν και οι τιμές των δωματίων είναι υψηλές, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν σήμερα ξενοδοχείο.

Αν και πολλοί θα ήθελαν να περάσουν χιονισμένα Χριστούγεννα, οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή δυστυχώς έχουν αποτρέψει τη χιονόπτωση σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, με εξαίρεση αυτό του Καϊμακτσαλάν, που αναμένεται να ανοίξει τις πίστες του ίσως και σήμερα.

Το NEWS 24/7 ερεύνησε διαθεσιμότητες και τιμές στους κύριους προορισμούς των εορτών στη χώρα, όπως αυτές δηλώνονται στη δημοφιλή πλατφόρμα της Booking.com, για όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους.

Από την Αράχωβα μέχρι το Πήλιο και τη Δράμα

Ελάχιστα καταλύματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στην Αράχωβα, με τις τιμές να ξεκινούν από 200 ευρώ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση και να ξεπερνούν και τα 500 ευρώ. Για την Πρωτοχρονιά τα δωμάτια στο δημοφιλές θέρετρο είναι ελάχιστα, με τις πληρότητες αυτή τη στιγμή να αγγίζουν το 95% και με τιμές που φτάνουν και μέχρι τα 1.000 ευρώ.

Στα Καλάβρυτα οι πληρότητες ξεπερνούν το 80% για τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και τις Πρωτοχρονιάς, με τιμές που ξεκινούν από 120 ευρώ τη βραδιά. Σχεδόν όλα τα καταλύματα μέσα στο χωριό των Καλαβρύτων είναι γεμάτα, με όμορφα μικρά ξενοδοχεία, λίγα χιλιόμετρα περιμετρικά να έχουν ακόμη διαθεσιμότητα.

Στην Αρκαδία υπάρχουν ακόμη αρκετά δωμάτια για τις μέρες των εορτών, με τα περισσότερα και πιο οικονομικά να βρίσκονται στα παραθαλάσσια χωριά του Λεωνιδίου, του Άστρους και του Τυρού αλλά και στην πόλη της Τρίπολης, με τις τιμές για ένα δίκλινο να ξεκινούν ακόμα και από 30 ευρώ. Τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, όπως η Βυτίνα, το Λεβίδι και η Δημητσάνα οι πληρότητες για όλη την εορταστική περίοδο ξεπερνούν το 85% και οι τιμές είναι αρκετά υψηλές και ξεκινούν από 150 ευρώ τη βραδιά.

Στη Δράμα, που όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη πολιτεία, την Ονειρούπολη, οι πληρότητες αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 95%, με ελάχιστα δωμάτια μέσα στην πόλη να είναι ακόμη διαθέσιμα.

Στο Πήλιο μπορεί οι πληρότητες στα καταλύματα κάθε είδους να ξεπερνούν το 80%, υπάρχει όμως μεγάλος αριθμός διαθέσιμων δωματίων σχεδόν σε όλα τα χωριά. Ειδικά στα παραθαλάσσια, οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ τη βραδιά, ενώ στα διάσημα χωριά όπως η Πορταριά από 90 ευρώ.

Ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου καταγράφουν τα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα στην πόλη των Ιωαννίνων, που αυτή τη στιγμή φτάνουν πάνω από το 95%. Διαθέσιμα υπάρχουν ακόμη κάποια δωμάτια με τιμές που ξεκινούν από 85 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο. Στα Ζαγοροχώρια οι πληρότητες φτάνουν αυτή τη στιγμή το 86%, σε ξενοδοχεία στα διάφορα χωριά. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν επίσης από 85 ευρώ σε χωριά όπως το Πάπιγκο και το Τσεπέλοβο και φτάνουν και μέχρι 600 ευρώ με πρωινό.

Στο Καρπενήσι η πληρότητα αυτή τη στιγμή φτάνει στο 83%, με αρκετά διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία και τιμές που ξεκινούν από 90 ευρώ τη βραδιά. Στα κοντινά χωριά, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ξενώνες και μικρά καταλύματα έχουν ακόμη δωμάτια για τους εκδρομείς των εορτών.

Στη Πέλλα, στον πολύ γραφικό Παλιό Άγιο Αθανάσιο, υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τα δίκλινα δωμάτια να ξεκινούν από 120 ευρώ τη βραδιά. Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν αναμένεται να ανοίξει τις πίστες του αυτές τις ημέρες, ενώ είναι ήδη ανοικτό το σαλέ του. Το χιονοδρομικό θα είναι ίσως το μόνο που θα έχει χιόνι τις ημέρες των εορτών, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες και η βροχή δεν έχουν ακόμη επιτρέψει η χιονόπτωση στα άλλα κέντρα της χώρας.

Χριστούγεννα στη πόλη

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα φαίνεται ότι ήδη έχει γεμίσει τα ξενοδοχεία, με την πληρότητα αυτή τη στιγμή στην πόλη να φτάνει στο 100% για τα Χριστούγεννα, με ελάχιστα δωμάτια διαθέσιμα για την Πρωτοχρονιά και τις υπόλοιπες ημέρες των εορτών.

Η όμορφη πόλη του Ναυπλίου έχει ήδη βάλει τα γιορτινά της, με τα ξενοδοχεία να διαθέτουν ακόμη δωμάτια για τις ημέρες των εορτών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι λύσεις είναι οικονομικές, με δίκλινα μέσα στην πόλη να πωλούνται για 60 ευρώ τη βραδιά.

Η Ναύπακτος αποτελεί σίγουρα μια καλή επιλογή για τις ημέρες των εορτών, αφού εκτός από την όμορφη πόλη, διαθέτει πολλά ορεινά χωριά πνιγμένα στη φύση. Η διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία είναι καλή όπως και οι τιμές που ξεκινούν από 45 ευρώ τη βραδιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα