Συνέλευση Ξενοδόχων: Θα πετύχουμε φέτος τουλάχιστον τα έσοδα του 2019

Συνέλευση Ξενοδόχων: Θα πετύχουμε φέτος τουλάχιστον τα έσοδα του 2019
Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Την αισιοδοξία τους για την φετινή τουριστική σεζόν εξέφρασαν ξενοδόχοι και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας και με μεγάλη προσέλευση ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα η η ετήσια απολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική περίοδο, τονίζοντας ότι «όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία των κρατήσεων ότι θα παραλάβουμε μια καλή σκυτάλη από το 2022 και εκτός απροόπτου, είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος, θα πετύχουμε τουλάχιστον τα έσοδα του 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού». Ο ίδιος είπε ότι το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τα επόμενα χρόνια. «Πετύχαμε μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 10% – 12% στο μαζικό μοντέλο του 2023 και ήδη οι μεγάλοι tour operators ζητούν ίδιες τιμές και για το 2024 που σημαίνει ότι η Ελλάδα «πουλάει». Τώρα είναι η στιγμή να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυναμική της χώρας μας και να μην γυρίσουμε πίσω».

Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Β. Κικίλιας: Αισιόδοξες προβλέψεις

Μιλώντας στη Συνέλευση της ΠΟΞ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής περιόδου καθώς και οι αισιόδοξες προβλέψεις, που καταδεικνύουν τα στοιχεία για το 2023, είναι αποτέλεσμα συλλογικής και ομαδικής δουλειάς. Αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο η οποία ήδη έχει ξεκινήσει, σημείωσε ότι o EOT συνεχίζει τις καμπάνιες για τους ελληνικούς προορισμούς 12 μήνες τον χρόνο και αρχίζει καμπάνια shopping Greece σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο.

Ο Βασίλης Κικίλιας

«Ξεκίνησαν οι πτήσεις από Καναδά και είναι ήδη full-booked, στις 11 Μαρτίου άρχισαν οι πτήσεις από ΗΠΑ, ενώ τα πρώτα στοιχεία από το “Ελ. Βενιζέλος” είναι εντυπωσιακά τόσο αναφορικά με τις πτήσεις όσο και με τη χωρητικότητα. Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται στα αεροδρόμια της Fraport», είπε ο κ. Κικίλιας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω αύξηση της κρουαζιέρας αλλά στα σημαντικά έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί.

Σχετικά με το άνοιγμα σε νέες αγορές και την προσέλκυση ποιοτικών ταξιδιωτών ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε: «Φέτος άνοιξε η αγορά της Κίνας με 3 πτήσεις από Πεκίνο και άλλες δύο από τη Σανγκάη, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν και θα επεκταθούν off season. Προσδοκούμε πολλά και από την Αυστραλία όπου ανοίξαμε νέο γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη και επόμενος στόχος μας είναι η αγορά της Ινδίας η οποία είναι πολύ μεγάλη, ισχυρή και με ραγδαία ανάπτυξη».

Έρχονται ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι προχθές στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον ΣΕΤΕ συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το οποίο θα ανακοινωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αφορά κυρίως όσους υπό τον μανδύα των βραχυχρόνιων μισθώσεων υποδύονταν τους ξενοδόχους με αποτέλεσμα να γλιτώνουν τα φορολογικά βάρη. «Αυτό θα σταματήσει με την εφαρμογή του συγκεκριμένου πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα