Στη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο για ταξίδι στ’ όνειρο

Στη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο για ταξίδι στ’ όνειρο

Ταξίδεψε στους παραδείσους των Κυκλάδων με τα μοναδικά σε ταχύτητα, άνεση και πολυτέλεια σκάφη της SEAJETS!

Μοιάζει με την πιο γλυκιά στιγμή του ονείρου, αυτή που αφήνεσαι και χαμογελάς με τα μάτια κλειστά και ξέρεις πως αν τ’ ανοίξεις θα γεμίσουν απ’ το φως του ήλιου. Του ήλιου του καλοκαιριού, που λούζει το Αιγαίο και κάνει το μοναδικό του μπλε ακόμη πιο έντονο, πιο καθαρό.

Αυτό είναι το όνειρο, που μοιάζει με ιστορία καλοκαιρινού βιβλίου. Τρία νησιά, στολισμένα με άσπρα σπιτάκια, με σοκάκια φιδωτά, με φούξια μπουκαμβίλιες, με λευκά βράχια, με γεύσεις με μυρωδιές απίστευτες, με μαγικές μουσικές και ηλιοβασιλέματα για καρτ-ποσταλ. Στη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο. Για αυτά τα καταφύγια του Αιγαίου γράφεται η ιστορία ενός αληθινού ονείρου θερινής νυκτός, ενός ταξιδιού που ξεκινά από το όμορφο λιμάνι του Πειραιά και έχει τα ίδια ακριβώς χρώματα του ονείρου. Το λευκό του ήλιου, των σπιτιών και των βράχων, το μπλε του πελάγους και την ταχύτητα του ανέμου του Αιγαίου. Αυτά είναι τα ταχύπλοα σκάφη της SEAJETS, που θα σε ταξιδέψουν στον δικό σου νησιωτικό παράδεισο! Ταξίδι με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια, φτάνεις στα αγαπημένα σου νησιά πιο γρήγορα από ποτέ. Με δύο καθημερινές αναχωρήσεις στις 9.00 το πρωί και στις 15.00 το μεσημέρι από Πειραιά προς Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, τα TERA JET και SUPERRUNNER JET της SEAJETS, θα μεταμορφώσουν τις διακοπές σου σε αναμνήσεις μιας ζωής.

Κλείσε τα μάτια, κάθισε αναπαυτικά στο κάθισμα σου ξεκίνα να ονειρεύεσαι καθώς έχεις μόνο 2 ώρες και 5 λεπτά για να φτάσεις στη Σέριφο!

Σέριφος

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το Κυκλαδονήσι που ναι σμιλεμένο από σίδερο και γρανίτη! Με τα πανλευκά μικρά σπιτάκια του με τα γαλάζια παράθυρα και τις ατέλειωτες θέες στο Αιγαίο. Τα ιδιαίτερα αυτά πετρώματα και μέταλλα της γης του, στο πέρασμα των αιώνων του χάρισαν πολλές από τις ομορφότερες ακρογιαλιές της Ελλάδας. Η ιστορία του μεγάλη, όπως και η παράδοση του, που την κρατούν ζωντανή οι ντόπιοι κάτοικοι του. Η φυσική ομορφιά της Σερίφου θα σε μαγέψει και θα θελήσεις από την πρώτη στιγμή να τη γνωρίσεις κάνοντας ατέλειωτες βόλτες με τα πόδια, εξερευνώντας μονοπάτια, κολυμπώντας στις θάλασσες του.

Πρώτη σου στάση θα είναι σίγουρα η χώρα της Σερίφου που αποτελεί ένα από τα ακριβά της στολίδια. Σκαρφαλωμένη στο βραχώδη λόφο, δεσπόζει και εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της, καθώς είναι αμφιθεατρικά χτισμένη. Είναι η χώρα που θα αντικρίσεις πρώτη καθώς μπαίνεις με το TERA JET ή SUPERRUNNER JET στο όμορφο λιμάνι του νησιού. Θα σου κλέψει την καρδιά!

Η Πάνω και η Κάτω χώρα φτιάχνουν σαν κέντημα τις δυο κύριες γειτονιές της που τις ενώνουν σκαλοπάτια. Ιδανική βόλτα το πρωί για καφέ στα καφενεδάκια της και στα όμορφα μικρά μαγαζιά της, ή το βράδυ για ένα ποτό στα μπαράκια της. Όλα ταιριασμένα μέσα στα γραφικά στενά της χώρας. Τα βήματα σου θα σε οδηγήσουν προς το κάστρο της, που απέχει μόλις 10 λεπτά και αξίζει το περπάτημα, καθώς η θέα θα σε αποζημιώσει. Χτισμένο από τους Βενετούς τον 15ο αιώνα, το κάστρο στέκεται ακίνητος φρουρός για να θυμίζει την ιστορία του τόπου.

Καθώς ο μεσημεριανός ήλιος θα λούζει κατακόρυφα το κάστρο και εσύ θα θαυμάζεις τη θέα θα δεις το εντυπωσιακό SUPERRUNNER JET, να χαράζει τη θάλασσα στα δυο και να φτάνει στο λιμάνι. Το Λιβάδι, είναι το γραφικό λιμάνι του νησιού που αγκαλιάζεται από μια από τις πιο όμορφες παραλίες του. Προστατευμένη, με ήρεμα νερά και ψηλή άμμο, θα σε τραβήξει αμέσως κοντά της. Πέριξ του λιμανιού θα βρεις καφέ και ζαχαροπλαστεία αλλά και απίθανες ψαροταβέρνες για να απολαύσεις την τοπική θαλασσινή κουζίνα. Μετά από λίγη ξεκούραση και βουτιές στην ομώνυμη παραλία Λιβάδι, σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρεις δύο ακόμη όμορφες παραλίες τα Λιβαδάκια και τον Αυλόμωνα.

Γρήγορα θα καταλάβεις ότι δεν φτάνει μόνο μια επίσκεψη στη Σέριφο για να εξερευνήσεις τις καταπληκτικές παραλίες της! Όποιο στυλ και αν σου αρέσει, θα το βρεις. Κοινός κανόνας για τις παραλίες είναι τα πεντακάθαρα νερά, που τα χαίρεσαι είτε επιλέξεις κάποια παραλία με άμμο, βραχάκια για βουτιές, ή βότσαλα. Η πρόσβαση τους επίσης διαφέρει, καθώς σε κάποιες πας με το αυτοκίνητο, άλλες θέλουν λίγο περπάτημα και άλλες έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να παραλήψεις έστω μια βουτιά στην διάσημη σε όλο τον κόσμο παραλία Ψιλή Άμμο! Η εξερεύνηση των παραλιών δεν σταματά, καθώς δεν θέλεις να χάσεις απίθανες βουτιές στη Βαγιά, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα και το Μαλιάδικο.

Μια επίσκεψη στα παλιά μεταλλεία επιβάλλεται καθώς εκεί ζει ακόμα η ιστορία του νησιού, που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Βρίσκονται στην περιοχή Μέγα Λιβάδι, όπου εκεί θα δεις και την ιστορική ανατιναγμένη γέφυρα.

Σίφνος

Θα μετράς ακόμα και τα λεπτά αλλά δεν θα φτάνουν μέχρι να φτάσεις στην αρχόντισσα Σίφνο! Βλέπεις σε μόλις 2,5 ώρες από τον Πειραιά, όποτε και αν θέλεις να ταξιδέψεις – πρωί ή μεσημέρι – τα φανταστικά σκάφη της SEAJETS, τα TERA JET και SUPERRUNNER JET, θα σε οδηγήσουν σε αυτή την όαση των Κυκλάδων με ταχύτητα, ασφάλεια και σούπερ άνεση!

Διάσημη στα πέρατα της γης η κουζίνα της Σίφνου, θα σε παρασύρει με τις μυρωδιές της για να ανακαλύψεις αυτό το τόσο ξεχωριστό νησί. Πατρίδα του Τσελεμεντέ, η Σίφνος είναι μια αληθινή αποκάλυψη για τον ταξιδιώτη. Το νησί αγαπά τις τέχνες και ιδιαίτερα την αγγειοπλαστική, με τους μάστορες της να διατηρούν ακόμα και σήμερα τα εργαστήρια τους, με τα περίτεχνα αντικείμενα αγγειοπλαστικής – κεραμικής, για κάθε χρήση και φυσικά για την κουζίνα. Η ποίηση είναι ακόμη μια τέχνη που χαρακτηρίζει το νησί, αφού εκεί γεννήθηκαν και εμπνεύστηκαν σπουδαίοι ποιητές όπως ο Ιωάννης Γρυπάρης, Κλεάνθης Τριανταφύλλου ή Ραμπαγάς και Αριστομένης Προβελέγγιος.

Το σκηνικό που αγκαλιάζει τη Σίφνο είναι άκρως κυκλαδίτικο, με τα υπέροχα λευκά σπίτια, τις αμέτρητες εκκλησιές, τα γραφικά χωριά και τις μαγευτικές παραλίες του.

Η σαγηνευτική Απολλωνία, είναι η Χώρα του νησιού. Καθώς απλώνεται πάνω σε τρεις λόφους, έχει όλα όσα ζητάς. Υπέροχα μικρά καταλύματα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ταβερνάκια με παραδοσιακή κουζίνα, μαγαζιά με είδη παραδοσιακής τέχνης και άλλα καλούδια, αλλά και νυχτερική διασκέδαση. Στην Απολλωνία πρέπει να επισκεφτείτε ακόμη το Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το ξακουστό χωριό του Αρτεμώνα, με τα επιβλητικά αρχοντικά του και τις ανθισμένες πολύχρωμες αυλές. Σίγουρα θα κάνεις στάση σε κάποιο από τα πολλά ζαχαροπλαστεία του, αλλά και τις διάσημες ταβέρνες του. Η βόλτα στα σοκάκια του χωριού, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και στη σαγήνη της ποίησης. Στο διάβα σας θα συναντήσετε το σπίτι του ποιητή Γιάννη Γρυπάρη, αλλά και τις όμορφες εκκλησίες της Παναγίας της Κόγχης, της Παναγίας της Μοναχής, κ.α. Ανεβαίνοντας το λόφο με τους ανεμόμυλους, η θέα θα σε εντυπωσιάσει.

Μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Κάστρο, θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, καθώς μπαίνεις από τις παλιές πύλες, της λόζιες, για να χαθείς στις στοές, τα αρχοντικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο με τη μεγάλη συλλογή γλυπτών και κεραμικών.

Πάμε παραλιακά, στις Καμάρες το λιμάνι του νησιού, με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, αλλά και στον Φάρο που ήταν το παλιό λιμάνι της Σίφνου. Από εκεί στον διάσημο Πλατύ Γιαλό με την φανταστική παραλία, αλλά και στο Βαθύ και τη Χερρόνησο το παραδοσιακό ψαροχώρι με την λιλιπούτια αμμουδιά.

Μήλος

Δεν θα ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου το ταξίδι σου στη Μήλο. Όταν θα κατέβεις μετά από 3,5 απολαυστικές ώρες στο TERA JET ή το SUPERRUNNER JET, θα θέλεις να αφήσεις στο άνετο σαλόνι του το εισιτήριο της επιστροφής σου. Όμως ξέρεις ότι αυτά τα απίθανα σκάφη της SEAJETS θα είναι πάντα εκεί για να σε μεταφέρουν πίσω στον παραδεισένιο νησί ξανά και ξανά.

Ναι, η θεά Αφροδίτη εμπνεύστηκε από την ομορφιά της Μήλου και μπορεί το διάσημο άγαλμα να βρίσκεται στο Λούβρο, όμως όλοι γνωρίζουν ότι ανήκει εκεί.

Το κάθε σημείο, η κάθε γωνιά, η κάθε ομορφιά στο νησί είναι ξεχωριστά, αφού το ηφαίστειο έχει χαρίσει στη Μήλο τόσα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Λευκά βράχια, μαγικοί βυθοί με απόλυτη διαύγεια, σπάνια πετρώματα, κατάλευκες αμμουδιές, κρυφές σπηλιές και παραλίες βγαλμένες κυριολεκτικά από όνειρο, συνθέτουν έναν προορισμό αξέχαστο. Θερμές πηγές αναβλύζουν ακόμη χάρις στο ηφαίστειο στις περιοχές της Αλυκής, της Κάναβας και αλλού, ενώ τα εντυπωσιακά σπήλαια της Συκιάς και του Παπαφράγκα δείχνουν την υφαιστιακή μακραίωνη ιστορία.

Το κέντρο του νησιού είναι η όμορφη Πλάκα και λιμάνι του ο Αδάμαντας, ενώ τα Πολλώνια θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους. Οι οικισμοί της Μήλου μοιάζουν σαν σκηνικό ταινίας. Κάνε τις βόλτες σου στην Πλάκα με τα στενά σοκάκια, τα άσπρα σπίτια και τα μικρά εκκλησάκια και εξερεύνησε το Φουρκοβούνι, το Φυροπόταμο, την Πλαθιένα και βέβαια το Κλήμα. Αυτό το σπάνιο στη γη μικρό ψαροχώρι με τα χαρακτηριστικά «σύρματα», δηλαδή τα μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, μέσα στα οποία φυλάσσονται οι βάρκες τον χειμώνα. Περπάτησε στο γραφικό χωριό του Εμπορειού, αλλά και στον παραλιακό Προβατά και την γραφική Ζεφυρία.

Η επίσκεψη στις Kατακόμβες της Mήλου επιβάλλεται καθώς είναι το μεγάλο κοινοτικό νεκροταφείο των πρώτων χριστιανικών χρόνων στο νησί.

Όσο για τις παραλίες, αυτές είναι σίγουρα από άλλο πλανήτη και δεν διαφημίζουν τυχαία τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο!
Μην αφήσεις καμία ανεξερεύνητη! Θα πας στο Κλέφτικο για να θαυμάσεις τους τεράστιους γκριζόλευκους βράχους μέσα στη θάλασσα, στον Προβατά για χρυσοκόκκινη αμμουδιά, στο Τσιγκράδο για τα σμαραγδένια νερά, στη Φυριπλάκα που είναι και κοσμοπολίτικη, στην Πάχαινα για τη θέα στα Γλαρονήσια. Σίγουρα στον Άγιο Ιωάννη και την Αχιβαδόλιμνη. Η εμπειρία σου θα απογειωθεί στο Σαρακίνικο με τη σεληνιακή ομορφιά, τα ολόλευκα βράχια – έργα τέχνης!

Η εμπειρία σε αυτά τα μοναδικά νησιά του Αιγαίου ξεκινά από τη στιγμή που θα μπεις στο δικό σου σκάφος, για να ταξιδέψεις εκεί. Διάλεξε το TERA JET, το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο, που φεύγει κάθε μέρα στις 9.00 το πρωί από Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο και Μήλο και ανακαλύψτε το μοναδικό ταξίδι 5 αστέρων που σου προσφαίρει!

Αν πάλι θέλεις το ταξίδι σου να ξεκινήσει το μεσημέρι επίλεξε το SUPERRUNNER JET που αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά στις 15.00 το μεσημέρι για Σέριφο – Σίφνο & Μήλο.

Η SEAJETS είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως, εξυπηρετώντας συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 390 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Μαντούδι Εύβοιας και Λαύριο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

Ταξίδι με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια, φτάνεις στα αγαπημένα σου νησιά πιο γρήγορα από ποτέ.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
www.seajets.com

Τηλ. 210 710 7 710

Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα