TUI: Περισσότεροι τουρίστες και από το 2019 φέτος στην Ελλάδα – Ιδρύει εργαστήρι για τον πράσινο τουρισμό στη Ρόδο

TUI: Περισσότεροι τουρίστες και από το 2019 φέτος στην Ελλάδα – Ιδρύει εργαστήρι για τον πράσινο τουρισμό στη Ρόδο
Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Δ.Σ. της TUI Eurokinissi

Τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δ.σ. της TUI Fritz Joussen.

Δυο σημαντικά νέα προέκυψαν από την τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen και αφορούν την αύξηση του αριθμού των τουριστών που φέρνει ο tour operator στη χώρα μας, ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος του 2019 και την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό, στη Ρόδο.

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της», με τον κ. Joussen να τονίζει ότι αναμένει τον διπλασιασμό των αφίξεων από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022 σε σύγκριση με το περασμένο έτος, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του ομίλου θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019. Όπως τόνισε ο κ. Joussen ο σχεδιασμός της εταιρείας για το τρέχον έτος αφορά 3 εκατομμύρια πελάτες της TUI στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι η χώρα θα ξεπεράσει τα προ κρίσης επίπεδα και θα αποτελέσει έναν από τους κερδισμένους της υγειονομικής κρίσης.

Το νέο τουριστικό μοντέλο

Μιλώντας για το χαρακτήρα της πρωτοβουλίας στη Ρόδο, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας GR-eco Islands, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και επιμένουμε σταθερά ότι το νέο μας τουριστικό μοντέλο πρέπει να είναι βιώσιμο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η πράσινη μετάβαση είναι σημαντική και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό Ταμείο για όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι να συμμετάσχουν σε projects τα οποία θα εστιάζουν ιδιαίτερα σε ζητήματα βιωσιμότητας».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η επέκταση της τουριστικής σεζόν είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες στην μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και πιστεύουμε ότι πολλοί από τους προορισμούς μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν και επισκέπτες πέραν των καλοκαιρινών μηνών».

Η ταυτότητα του πρώτου Co-Lab στη Ρόδο

Η συμφωνία για την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας Co-Lab αφορά την ανάπτυξη πολιτικών και προγραμμάτων που θα διασφαλίσουν τον βιώσιμο τουρισμό. Το καινοτόμο Co-Lab θα συσταθεί στη Ρόδο, με στόχο να συμβάλλει στη μετατροπή του νησιού σε υπόδειγμα πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού που θα αφορά ολόκληρη την αλυσίδα υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης: από τα ξενοδοχεία και τα μέσα μεταφοράς έως τα μουσεία και τους χώρους ψυχαγωγίας.

Με τον τρόπο αυτό, το Νησί των Ιπποτών θα προσφέρει έναν απτό οδικό χάρτη που θα μπορούν να υιοθετήσουν τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Το νέο εργαστήριο θα αναζητήσει εφαρμόσιμες απαντήσεις σε σοβαρές προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως η μείωση του αντίκτυπου του τουρισμού στο περιβάλλον, αλλά με οφέλη για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών και για την αγορά εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς. Πυξίδα για τη δράση του Co-Lab θα είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με το θέμα του CO-Lab ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων «Πάντα θέλουμε να συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους ηγέτες από διάφορους τομείς που ενδιαφέρονται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα. Και ήθελα να διασφαλίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτό το επίπεδο επικοινωνίας, όχι μόνο σε επίπεδο Υπουργείου αλλά και στο επίπεδο του δικού μου Γραφείου. Θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε πως αυτό το project θα στεφθεί με επιτυχία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα