Τράπεζα Πειραιώς: Υποστηρίζει ενεργά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Διαβάζεται σε 2'
Τράπεζα Πειραιώς: Υποστηρίζει ενεργά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Χρηματοδότηση των θερμοκηπίων από την Τράπεζα Πειραιώς ως αντιστάθμισμα στην κλιματική αλλαγή.

Η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Πειραιώς, η οποία διοργάνωσε την εκδήλωση: “Η επόμενη μέρα των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα”, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, στη Λάρισα.

Για το αειφόρο αποτύπωμα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών μίλησαν ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, ο CEO της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, κατά τους σύντομους χαιρετισμούς τους.

“Η χρήση των θερμοκηπίων, ως τρόπος καλλιέργειας, έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στη νέα πραγματικότητα, που διαμορφώνεται από την κλιματική κρίση και την αυξανόμενη πίεση για παραγωγή τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας. Για εμάς στην Πειραιώς, ο εκσυγχρονισμός των σημερινών υποδομών και η δημιουργία νέων, σύγχρονων θερμοκηπίων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα”, επισήμανε ο Πρόεδρος της Πειραιώς, κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου.

Ο CEO της Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου επισήμανε ότι: “Η Πειραιώς υποστηρίζει ενεργά τον μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα. Άλλωστε, η Πειραιώς διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, διατηρώντας μερίδιο 80% της αγοράς, με τα δάνεια προς αγρότες να διαμορφώνονται σε πάνω από €1 δισ. Η νέα της πρωτοβουλία είναι ο εκσυγχρονισμός των θερμοκηπίων, καθώς πιστεύουμε ότι συμβάλουν στην ανθεκτικότητα και στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, καθιστώντας την πιο βιώσιμη, αποδοτική και ανθεκτική στις προκλήσεις. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, το Κέντρο Αριστείας Αγροδιατροφής,  που εξυπηρετεί όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα αξίας του αγροδιατροφικού τομέα, από την παραγωγή και τη μεταποίηση μέχρι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα