Τσακαλώτος για ανακεφαλαιοποίηση: Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας

Τσακαλώτος για ανακεφαλαιοποίηση: Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ποιο το τρίγωνο που καλείται να αντιμετωπίσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. "Σε μια εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα", σημειώνει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

«Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτος, αναφερόμενος στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Πιεζόμαστε λίγο διότι η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας», για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «οι τράπεζες δείχνουν να ανακεφαλαιοποιούνται λίγο νωρίτερα, οπότε ορισμένα από τα θέματα που θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε αργότερα καλούμαστε να τα διευθετήσουμε νωρίτερα».

Όπως διεμήνυσε ο υπουργός, υπήρξε μια καλή συνάντηση στο Eurogroup. «Συζητήσαμε  για το πόσα από τα  προαπαιτούμενα έχουμε ολοκληρώσει. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι ήταν πολύ ευχαριστημένοι επειδή έχουμε κάνει τόση πολλή δουλειά, τόσο γρήγορα και με τόσο οργανωμένο τρόπο».

«Έχουμε τώρα μια εβδομάδα για να τελειώσουμε κάποια από τα πράγματα που έχουν απομείνει από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων», γνωστοποίησε επίσης ο κ. Τσακαλώτος.

Συνεχίζοντας τόνισε πως πλέον το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καλείται «να διαχειριστεί το τρίγωνο που περιέχει την ανακεφαλαιοποίηση, τους κανόνες που αφορούν στη διοίκηση των τραπεζών και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

«Έχω κάθε προσδοκία πως θα έχουμε πολύ καλά νέα σε μια εβδομάδα από τώρα», κατέληξε ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα