Βερολίνο: Ξεχάστε τα δύο χρόνια. Έχετε διορία λίγων εβδομάδων

Βερολίνο: Ξεχάστε τα δύο χρόνια. Έχετε διορία λίγων εβδομάδων

Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση δύο ετών κρίνεται απαράδεκτο από τη γερμανική κυβέρνηση. Δίνουν διορία μερικών εβδομάδων

Με την προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα να καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Ρheinische Post” αναφέρει ότι από το Βερολίνο δίνεται παράταση λίγων εβδομάδων.

Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση, δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους.

Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με την Deutche Welle, θα γίνουν φέτος μόλις δυο κινήσεις που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για μια χρονική παράταση δυο ετών ως “τελείως απαράδεκτη”, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ενώπιον ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, η Άγκελα Μέρκελ έχει διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για τη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα