X-ray, ειδικό σκυλί και “ράμπο” έπιασαν κοντραμπάντο με 340 εκ. τεμάχια λαθραία τσιγάρα

X-ray, ειδικό σκυλί και “ράμπο” έπιασαν κοντραμπάντο με 340 εκ. τεμάχια λαθραία τσιγάρα

Με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούσε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα, με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες.

Στα δίκτυα της ΑΑΔΕ και του Τελωνείου Πειραιά πιάστηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπόρων που επιχείρησε να διακινήσει 340 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρων τα οποία αντιστοιχούν σε φόρους και δασμούς 72 εκατ. ευρώ.

Μια από τις μεγαλύτερες  υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων εξιχνίασε η ΑΑΔΕ και το Τελωνείο Πειραιά μετά από πολύμηνη παρακολούθηση. Πιο συγκεκριμένα πριν από τρεις μήνες, όταν υπήρξε υποψία για παραλήπτη τεσσάρων κοντέινερ που είχαν έρθει στην Ελλάδα από το Ντουμπάι ξεκίνησε η έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι αντί για είδη διατροφής τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν 340 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρων, τα οποία αντιστοιχούν σε φόρους και δασμούς 72 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ έκαναν δουλειά «μυρμηγκιού» καταγράφοντας αποστολές  και στοιχεία παραληπτών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είδαν ότι οι αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση. Κινητοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούσε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα, με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες.

«Οι λαθρέμποροι δεν μπορούν να κρυφτούν», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ειδική συνέντευξη τύπου για το θέμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ  Γ. Πιτσιλής τονίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα