Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς

Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς
Εικόνα από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων istock

Όμικρον και νέα μέτρα σταματούν τις διακοπές πολλών Ελλήνων στο εσωτερικό της χώρας που ήταν προγραμματισμένες για την Πρωτοχρονιά.

H απότομη έξαρση της των κρουσμάτων COVID, ο φόβος αλλά και τα νέα περιοριστικά μέτρα, φαίνεται ότι ήδη έχουν προκαλέσει ακυρώσεις στις διακοπές των Ελλήνων για την Πρωτοχρονιά. Τα σχεδόν 30.000 κρούσματα που καταγράφηκαν χτες στη χώρα μας, με την ταυτόχρονη ανακοίνωση για την άμεση επιβολή μέτρων, αλλά και ο φόβος που υπάρχει για την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες, έφεραν τις πρώτες ακυρώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 24/7 οι ακυρώσεις στους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, ξεκίνησαν μόλις τις τελευταίες ημέρες και αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 15-20%. Σε πολλές περιπτώσεις οι ακυρώσεις αυτές αντικαταστάθηκαν από νέες κρατήσεις, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση, δυσανάλογη με την προσφορά των ξενοδοχείων και άρα υπήρχε λίστα αναμονής, αλλά και νέοι πελάτες. Άγνωστο είναι τι θα γίνει τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς η Παρασκευή είναι η ημέρα που οι περισσότεροι έχουν προγραμματίσει να αποδράσουν. Αράχοβα, Πήλιο, Καλάβρυτα, Ήπειρος κ.α. από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τις διακοπές της εορταστικής περιόδου, καταγράφουν αυτή τη στιγμή ένα μικρό αριθμό ακυρώσεων, για διάφορους λόγους. Όπως δήλωσαν στο NEWS 24/7 ξενοδόχοι από αυτές τις περιοχές, οι λόγοι που επικαλούνται όσοι προβαίνουν σε ακυρώσεις δεν αφορούν τόσο το φόβο να μην κολλήσουν τη νόσο, αλλά επειδή νοσεί κάποιος/κάποιοι από την παρέα των διακοπών, μέλος της οικογένειας κλπ. Οι ξενοδόχοι στις περισσότερες περιπτώσεις προτείνουν τη μετάθεση των διακοπών σε άλλες ημερομηνίες, για τους επόμενους μήνες, ενώ η επιστροφή των χρημάτων της προκαταβολής μπορεί να γίνει άμεσα, εφόσον αυτός που ακυρώνει είναι ενεργό κρούσμα Covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 σε ιδιαίτερα δημοφιλή χειμερινό προορισμό, που δεν κατονομάζουμε για ευνόητους λόγους, υπήρξε μεγάλη διασπορά της νέας μετάλλαξης Όμικρον, κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού και των πάρτι που έγιναν. Η διασπορά δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και το προσωπικό, κυρίως επιχειρήσεων εστίασης.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης αργά το μεσημέρι της Τετάρτης για την επιβολή του νέου ωραρίου στην εστίαση, αλλά και την καθολική απαγόρευση της μουσικής ακόμα και την παραμονή της πρωτοχρονιάς, οι επιχειρηματίες στους διάφορους προορισμούς διακοπών, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Οι περισσότερες κρατήσεις για φαγητό, ή στα club ακόμα και στα μπαρ, απαιτούσαν προκαταβολές, που τώρα σε περίπτωση ακύρωσης θα πρέπει να επιστραφούν. Με λίγες εξαιρέσεις, ακόμη και τα εστιατόρια είχαν κανονίσει μουσικά σχήματα για να διασκεδάσουν τους καλεσμένους τους την παραμονή της πρωτοχρονιάς αλλά και τις επόμενες ημέρες. Μεγάλα πάρτι, με δημοφιλείς DJ, αλλά και μουσικούς και τραγουδιστές είχαν προγραμματισθεί σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας μάλιστα τον χειμερινό τουρισμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι έκλειναν και ξενοδοχείο σε κάποια κοντινή πόλη, για να περάσουν τη νύχτα της πρωτοχρονιάς μετά την διασκέδαση τους.

Αναφορικά με τα ταξίδια του εξωτερικού από τους Έλληνες, οι ακυρώσεις των Χριστουγέννων δεν ήταν πολλές, ενώ το ίδιο φαίνεται να γίνεται και για την πρωτοχρονιά. Η απόφαση της κυβέρνησης να απαιτεί rapid test εκτός από μοριακό για την είσοδο στη χώρα, έσωσε την παρτίδα, αφού το κόστος αυτών των τεστ είναι κατά πολύ χαμηλότερο και τελικά όχι αποτρεπτικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα