Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο λόγω των τραπεζών

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο λόγω των τραπεζών
Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) Eurokinissi

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, καθώς οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν νέα "βουτιά"

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, όπως αποτυπώθηκε και από το sell off των τραπεζικών μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραφε πτώση της τάξεως του 1,61% και διαμορφωνόταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στις 730,57 μονάδες.

Στον τραπεζικό δείκτη, η πτώση διαμορφωνόταν στο 7,81% και στις 725,62 μονάδες.

Η πορεία των τραπεζικών μετοχών έχει επηρεαστεί από τη δημόσια διαμάχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, αλλά και από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για επίσπευση των stress tests στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται στα 2,28 ευρώ ανά μετοχή με πτώση 10,94%, πτώση κατά 9,96% σημειώνει και η μετοχή της Alpha Bank που διαμορφώνεται στα 1,59 ευρώ, ενώ στο -5,32% κυμαίνεται η πτώση στην Εθνική Τράπεζα όπου η μετοχή ανέρχεται στο 0,367 ευρώ και πτώση 5,17% καταγράφει και η μετοχή της που διαμορφώνεται στα 0,642 ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται και η Attica Bank με την μετοχή της να υποχωρεί κατά 11,86%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα